Detalji – Eli kappaleita siitä, kun ”elämä on tässä ja sattuu helvetisti”

Detalji on tulevaisuuden nimi.

Detalji on yhtä kuin helsinkiläinen Krista Myllyviita. Kristalta löytyy historiaa esimerkiksi kitararockiin keskittyneestä Bydwellers-yhtyeestä. Nyt hän on kuitenkin lähtenyt sooloilemaan. Elektronisena hän esiintyy nimellä Detalji.

Detaljin kappaleesta Melancholy Midsummer on ilmestynyt video, jolta löytyy ninja. Kun vielä kappalekin on hieno, Rumba otti yhteyttä Detaljiin ja ihmetteli, mistä on kyse ja missä tyylikästä elektronista musiikkia työstävä Detalji on ennen piilotellut.

Kuka on Detalji, ja mitä olet tehnyt aiemmin? Sinullahan on ollut muitakin yhtyevirityksiä, mutta tämä on elektronisempaa meininkiä kuin esimerkiksi bändikeskeinen Bydwellers.

Detalji on tuottaja ja muusikko, jokapaikan höylä, viinin ystävä sekä Technodiggari. Ja onhan tässä ollut kaikenlaista. Olen toiminut kitaristilaulajana parissa enemmän rokkiin päin suuntautuneessa yhtyeessä, ja samalla värkkäillyt omia kappaleita hyvin erilaista sooloprojektiani varten. Bändissä jätkien kanssa soittaminen on mahtavaa, mutta tässä projektissa saan leikkiä omapäisesti jumalaa ja tehdä kaikkia hulluja juttuja. Kollaboraatiot ovat kuitenkin oma ihana lajinsa, eikä ole parempaa tunnetta kuin se että biisejä syntyy symbioottisella tavalla toisen kanssa.

Mistä ainesosasista Detaljin kappale syntyy? Videobiisin nimi  on Melancholy Midsummer. Mistä se kertoo?

Otetaan muutama desi kokonaisvaltaista menetyksen tunnetta, heitetään samaan soppaan tuskainen laulumelodia, törkeän soundinen basso, basari ja perkat. Melancholy Midsummerhan on tietenkin erobiisi. Kliseistä mutta totta! Yritin kahlita biisiin haikean kesäillan fiilikset. Se tunne, että elämä on tässä ja sattuu helvetisti, mutta auringonlasku järvelle näyttää silti kumman kauniilta.

Miten tästä eteenpäin. Onko sinulla tarkoitus julkaista musiikkiasi albumimuodossa?

Kyllä. Sellainen on tulossa. Mutta ensin keikkaa, ja pari sinkkua!

Mikä on ikimuistoisin juhannusmuistosi?

Vietin teini-iässä erään juhannuksen hyvällä porukalla Oulunkylässä omakotitalossa sekoillen, saunoen, maaten porealtaassa ja ottaen kuppia! Valvottiin niin kauan kuin jaksettiin. Hyviä muistoja.