Kalliokiipeilemällä krapulaa vastaan – Damn Seagulls vei toimittajamme jyrkänteen reunalle

”Se on aina kylmäävä hetki, kun lähtee köyden varassa laskeutumaan jyrkänteeltä. Siihen joutuu keskittymään niin täysillä, että krapula ja kaikki muukin unohtuu,” Damn Seagullsin Niko Kangas kertoo.

Kuvat: Heidi ja Markus Paajala. Otsikkokuvassa saksofonisti Niko Kangas.

Toukokuun lopulla uuden Let It Shine -albuminsa julkaissut Damn Seagulls tunnettiin aikoinaan arvaamattomana rockretkueena, joka ei erinäisiä kännihölmöilyjä kaihtanut. Tätä nykyä yhtye on jo kuitenkin hieman rauhoittuneempi ja aikuistuneempi, ja bändin saksofonisti Niko Kangas ja kuski Pauli Tolvanen hankkivatkin vaaran elämyksensä nykyään niin kutsumastaan krapulakiipeilystä.

Niinpä Kangas ja Tolvanen noukkivat toimittajamme Jaakko Kilpeläisen mukaan autoonsa ja ajoivat Kehä III:n varrella sijaitsevalle kallioseinämälle, jota kiipeilypiireissä kutsutaan Rollareiksi. Kuinka toimittajalle kävi, kun edessä oli kymmenkunta metriä miltei pystysuoraa kalliota ja turvana vain köysi? Sen voit lukea tänään ilmestyneen kesäkuun Rumban Vieraissa-palstalta. Kiipeilysession parhaat kuvat keräsimme tänne galleriaksi, katso alta.