Lauantaina on levykauppapäivä – Lue Rumban vinkit kiinnostavista erikoisjulkaisuista

Rumban tekijät listaavat silmiinsä osuneita kiinnostavia julkaisuja Record Store Dayn julkaisulistalta.

Toimittanut: Saku Schildt

Itse käväisen aamulla hakemassa Pixiesin tuoreimman älppärin erikoisversion. Levy ilmestyy tosin jo seuraavalla viikolla virallisesti, mutta RSD-versio on erikoispaksu 180-grammainen vinyyli, jonka kylkiäisenä saa digitaalisen latauskoodin.

Tuukka Hämäläinen

Paramore: Ain’t It Fun
Paramore oli LOISTAVA viime kesänä Rock The Beachissa Helsingin Hietaniemen uimarannalla ja tämä särkynyt kiekko on lisää samaa hauskaa: raju, rujo, rehvakas ja rivo! Tuen mielelläni Hayley Williamsin toimintaa, jotta hän voi ansioillaan tarjota isälleen oluen.

OFF!: Learn to Obey
Punkkarit ja runkkarit saavat syytä hekumoida vanhan Circle Jerks -legendan Keith Morrisin uuden bändin seiskatuumaisen johdosta, jonka musiikillinen sisältö löytyy kuulemma vain tältä singleltä. Jos tämän julkaisun missaa, voi ehta levyrunkkari hakea lohtua pornolehden muodossa samalla rahalla Turun Levykauppa Äxän vieressä sijaitsevalta R-kioskilta saavuttaakseen climaxin.

Rammstein: Pussy / Mein teil
Niin kauan kun olen elänyt, olen aina halunnut kuulla Rammsteinia Pet Shop Boysin ja Scooterin esittämänä. Nyt minulla on vihdoin siihen mahdollisuus tämän maksisinkun myötä. Jawohl, mein Arsch!

Treatment / Reckless Love: Outlaw / Die Hard
Kun näin Olli Hermanin paljaat pakarat Tähdet tähdet -ohjelmassa, ymmärsin, että minun tulee ostaa kaikki Reckless Loven levyt, juoda viskiä suoraan pullosta ja palvoa Saatanaa. Varsinkin, jos Reckless Love on vihdoinkin päättänyt tehdä miehekkään teon coveroimalla Venom-yhtyeen Die Hard -klassikon!

– Nalle Österman

Lähtökohtaisesti Record Store Day vituttaa: isot lafkat varaavat vähät vinyyliprässäämöt kuukausiksi, jotta saadaan viideskymmenes uusintapainos jostain pseudoklassikosta, ja ympäri vuoden vinyyliä julkaisevien pienyhtiöiden julkaisut seisovat jonossa ja tuottavat harmaita hiuksia yhtiönpyörittäjille.

Levynörtti minussa kuitenkin nostaa päätään, kun joku Brian Jonestown Massacre julkaisee biisin, jota ei ole tulossa muulle julkaisulle, tai Nigerian syntikkafunk-mystikon William Onyeaborin biisit saavat osakseen tiukkoja remiksauksia.

– Jukka Hätinen

Bruce Springsteen: American Beauty -ep
Neljä uutta biisiä Pomolta on pakkohankinta, vaikka ois Morello mukana. Hieno kansi.

Drive-by Truckers: Dragon Pants -ep
Ylijäämäbiisejä uudelta levyltä, 10″

Dave Alvin & Phil Alvin: Songs from Common Ground
Blasters/Alvinin veljekset Big Bill Broonzyn kappaleiden kimpussa, 10″

Hank Williams: The Garden Spot Programs, 1950 10″
Aiemmin julkaisematonta radiosessiota Hankilta.

Ronnie Spector & The E Street Band: Say Goodbye to Hollywood / Baby Please Don’t Go 7″
Posket peittyvät kuolaan pewlkästä ajatuksesta… Ronettesin kuningatar ja maailman hienoin bändi, uuh.

R.E.M: Unplugged 1991/2001
Neljän vinyylin paketilla on varmaan hintaa, mutta vuoden 1991 Unplugged oli sen verran kova juttu aikanaan että pakko-ostos tämäkin on.

– Jean Ramsay