Pelle Miljoona on täällä taas – ennakkokuuntelussa Pelle Miljoona United -uutuus Kino Riviera

Pelle Miljoona julkaisee uuden albumin 25. syyskuuta. Viattomuutta, myötäelämistä, rakkautta ja hengen paloa käsittelevä Kino Riviera on tiedotteen mukaan kuitenkin alleviivatusti bändilevy: United-kokoonpanon kaksi muuta jäsentä Tumppi Varonen (basso) ja Jukka Melametsä (kitara) ovat kokonaisuuden kannalta yhtä olennaisia osia kuin laulaja-rumpali Pellekin, ja Tumppi on kirjoittanutkin kolme albumin kappaleista.

Rumba saa nyt ilon esitellä Kino Riviera maailmalle muutamaa päivää ennen virallista julkaisuajankohtaa. Kuuntele levy alta ja lue vielä vähän alempaa Tumpi Varosen pikantti sähköpostihaastattelu. Rakkautta, veljet ja sisaret!

Suomen poliittinen ilmapiiri kuplii nyt niin rajusti, että voisi kuvitella teilläkin olevan paljon sanottavaa tilanteeseen. Kino Riviera kuulostaa kuitenkin ei-poliittiselta levyltä. Halusitteko tietoisesti pysyä erossa kansakunnan nihkeämmistä aiheista ja keskittyä muihin juttuihin?

”Se oli täysin tietoinen valinta. Palasimme edellisen äänittteen (Diaspora) jälkeen maalliseen leijuntaan. Palasimme ikäänkuin vuosiin 1968-69, jotka ravisuttivat hippi-aatteella ja mielenosoituksillaan maailmaa. Jotkut levyn biisit kuulostavat toivottavasti tuon ajan teoksilta, sen ajan Californialais -Helsinkiläis maisemaa hipoen. Tarjoamme kuulijalle muutakin kuin paatosta ja politiikkaa.”

Olet työskennellyt Pellen kanssa vuosikymmenien ajan. Miten kuvailisit monien mutkien värittämää toveruuttanne?

”Pellen kanssa sukset eivät ole menneet koskaan ristiin niin, etteikö hiihtämistä voitaisi jatkaa. Joskus on ollut omat ladut, mutta suunta on ollut sama. Ollaan juotu itsemme toisillemme ymmärtämättömään tilaan -selvitty ja lusittu. Pelle ja mä ollaan erilaisia kundeja, jotka kuitenkin diggaa samanlaisia juttuja. Siks on helppoa esimerkiksi soittaa kimpassa. Molemmat rakastavat rockia, värikkäitä asioita ja rauhaa ja saunaa. Nyt tän ikäisenä nuorukaisena uskon että Pelle kelaa samoin -kelaahan?”

Useimmat muistavat sinun ja Pellen levyistä ne 1970–80-lukujen vaihteen klassikot. Mitkä myöhempinä aikoina julkaistut albuminne ovat sellaisia, että toivoisit niille enemmän huomiota ja tunnustusta? Uusimman lisäksi, tietty.

”Meidät muistetaan Moottoritiestä joo, totas noin ABC on kova lätty samoinLandella ja Brocklyn Dagar, jotka ovat siis Rockers yhtyeen aikaansaannoksia. Keikkasetissä on tuntemattomampia biisejä, joita ei radio vaivaudu soittamaan, mutta joita jengi laulaa mukana. Niitä ovat mm Sä oot tähti, Rock:n roll baby, Myrskytuuli Jane ja Oikea ilme ja Leipäjono.
Ehkä joskus joku hiffaa että, ai niin Pelle ja pojat soitti kerran Intiaanin sotahuuto -kappaleen! soittihan?”

Mistä kappaleesta Kino Rivieraan kannattaisi alkaa tutustua? Mikä kuvaa sen hengenmaisemaa parhaiten?

”Kino Riviera kannattaa avata ekalla raidalla ja kulkea siitä loppuun asti.Teemalevy avautuu, mutta joku raita pomppaa väkisinkin eetteriin. Mutta oma mielitietty löytyy olotilasta riippuen.Tänään mulla on se Jannina.”