Rivejään uusineen Color Dolorin uudessa taidepopissa sekoittuvat r’n’b, soul ja rap

Anna Nuotio

Helsinkiläisbändi Color Dolorin rivit ovat uudistuneet: uudessa kokoopanossa vaikuttavat laulaja Stina Koistisen ja kitaristi Nicolas Rehnin rinnalla uusina Antti Kivimäki (basso), Eeti Nieminen (rummut) ja Joonas Kasurinen (syntetisaattorit). Uutta kokoonpanoa kuultiin ensimmäistä kertaa livenä viime sunnuntaina G Livelabissa Punavuoressa, uudenkarhea sekin. Jututimme keikan jälkeen bändin laulaja Stina Koistista.

Moi Stina! Color Dolorin kokoonpano on muuttunut sitten viime näkemän. Miten tähän päädyttiin?

”Yhtyeestä lähteminen oli kummankin jäsenen, Janin ja Essin, oma päätös ja tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä. Vaihtuvuus on tällä alalla hyvin luonnollista, kun esimerkiksi elämäntilanteet muuttuvat.”

Millä fiiliksellä uusi kokoonpano on alkanut toimia yhteen?

”Leissi (Nicolas Rehn), Eeti ja Antti ovat soittaneet pitkään yhdessä Yonan bändissä, joten heillä on yhteinen soittohistoria, joka kuuluu yhteissoitossa loistavana groovena. Joonas Kasurisen Leissi oli tavannut toisissa äänityksissä, ja kun puheeksi tuli uuden kiipparistin etsintä, Leissin intuitio Joonaksesta tuli kuin salamana kirkkaalta taivaalta. Sitä intuitiota seurattiin, onneksi! Yhteiselomme on alkanut hyvin lupaavasti.”

Keikalla kuultiin vanhojen biisien rinnalla myös uusia. Onko levynteko ajankohtaista?

”Teemme paljon uusia biisejä ja lokakuussa menemme äänittämään ensimmäiset kappaleet kolmannelle levylle. Lokakuussa lähdemme myös Lontooseen keikalle Match&Fuse -festivaaleille, sitä odotamme innolla!”

Keikalla kuulosti siltä, että uusi Color Dolor on aiempaa enemmän r’n’b! Ja seassa upeeta autotunea. Kuulinko oikein?

”Hyvin kuultu! On totta, että olemme ammentaneet inspiraatiota r’n’b:stä, räpistä ja soulista. Uuteen soundiin vaikuttaa tietysti paljon myös koko uusi kokoonpano ja sen energia, sekä se, että yhtyeessä on ensimmäistä kertaa mukana myös bassokitara bassosynan sijaan, se vaikuttaa soundiin paljon.”

Alalla on puhuttu viime aikoina siitä kuinka Suomessa tehdään tällä hetkellä todella vähän englanninkielistä musiikkia. Mikä englanninkielisen Color Dolorin ajatus tästä on?

”Tästä aiheesta voisikin itsessään jo puhua tuntikaupalla. Major labelit ja radioasemat pitävät tiukkaa linjaa siinä, mikä menee läpi radioihin ja tällä hetkellä painopiste on hyvin vahvasti suomenkielisessä musiikissa. Paine tehdä musiikkia suomeksi saattaa myös tästä syystä olla kova. Musiikin vientiin pitäisi panostaa, mutta rahoitusta on viime vuosina leikattu rajusti. Color Dolorin musiikki on ja tulee jatkossakin olemaan englanninkielistä, sillä tavoitteenamme on päästä kansainvälisille markkinoille. Genremme on sen verran marginaalinen, että Suomessa myös kuulijakuntamme on rajattu.”

Uutta G Livelabia on kehuttu sen äänentoistosta. Millainen keikkakokemus oli artistille?

”Oli ihanaa. Maailman kaunein bäkkäri ja vessat, ja kaiken kaikkiaan tosi tervetullut olo, mikä ei ole mikään itsestäänselvyys. Lavalla ainakin soundit olivat hyvät, itse on vaikea sanoa miten se toimi yleisön puolella. Lisäksi on tosi hienoa, että artisteille maksetaan keikoista asianmukainen palkka. Mennään mielellämme toistekin!”

Tutustu G Livelabin ohjelmaan tarkemmin!