UMK 2016: Rumban toimitus valitsi suosikkinsa, vaikka parhaat ovat pudonneet ja Illuminati valitsee voittajan

Suomen 50. euroviisuedustaja valitaan tänään Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa, ja ehdolla on melko monipuolinen kattaus tuoretta pop-musiikkia. Rumban toimitus kokosi viisaat päänsä yhteen ja valitsi suosikkinsa finalisteista.

Selvää toimituksen keskuudessa on ainakin se, että Sandhja erottuu joukosta edukseen. Esimerkiksi Markus Hilden kommentoi finaalia näin:

”Kaikkein kiinnostavimmat esitykset ovat jostain syystä jo pudonneet, mutta jos kokonaispaketti ratkaisee finaalissa, niin Sandhja on vahvoilla. Hänen kappaleensa on myös ainoa suhteellisen kurantti poplaulu tämän vuoden finaalissa.”

Tuukka Hämäläisen mielestä Sandhjalla on myös parhaat mahdollisuudet Euroviisufinaalissa.

”Sandhjan Sing it Away on kappale, jolla emme varmaan jäisi jumbo-sijalle edes viisufinaalissa. Sitä en uskalla arvata kuinka kansa sitten äänestää, sillä jo karsinnoissa arvasin äänestystuloksia päin mäntyä. Esimerkiksi Gušani Brothersin Poom Poomia veikkasin vahvasti finaaliin, mutta Annica Milánin ja Kimmo Blomin umpitylsään duettoon en uskonut yhtään. Vaan toisin kävi. Toivottavasti ainakaan jälkimmäistä ei edustajaksi valita.

Hauska juttu muuten, että UMK-karsintojen katsominen on jatkuvasti palauttanut päässäni soimaan erään viime vuoden ehdokaskappaleen, Aikuisen Kyynelten lahden. Se on muuten hyvä biisi!”

Jarkko Fräntilä lämpenee Sandhjan sijaan vuoden rock-ehdokkaalle Barbe-Q-Barbiesille, muttei kuitenkaan usko Suomen mahdollisuuksiin viisuissa.

”Ollaanpa nyt ihan rehellisiä: ei Suomi tule tänäkään vuonna pärjäämään. Suomi ei pärjää enää koskaan, sillä Lordi oli ja tyhjensi sopivan kiltin erikoisuusvaraston. Tästä malliesimerkinä viime vuosi, kun PKN oli viisukansalle aivan liian hankala pala purtavaksi.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö UMK-kekkereitä tulisi katsottua joka vuosi. Mikael Saari tai Saara Aaltohan tämän vie, mutta luonnollisesti sydän sykkii eniten Barbe-Q-Barbiesille – joilta tosin löytyy roppakaupalla parempia kappaleita kuin kisaveisu. Sandhjan kappale lienee tyylipuhtainta kaupallista musiikkia mitä vähään aikaan on UMK:sta ulos puksahtanut, mutta siinäkin on vähän liikaa M People -vibaa pärjätäkseen.

Ja onhan UMK nyt loistava tekosyy kasaantua yhteen frendien kanssa juomaan viinaa.”

Jukka Hätinen puolestaan haistaa salaliiton ja uskoo siksikin Sandhjan voittoon.

”Kuten hyvin tiedämme, Euroviisut ovat yksi Illuminatin salajuonista aivopestä ja alistaa eurooppalaiset lammaslaumat vastaanottimen vangitsevalla valolla ja loputtomilla modulaatioilla. Yleisöäänestys on tietysti vain savuverho, sillä Illuminatin sätkynukeista on sovittu jo hyvissä ajoin. Vai voiko tämä Ylen sivuilta löytynyt havainnekuva tarkoittaa muuta? Viisikannan kärjestä löytyvä Sandhja edustaa Suomea, mutta mitä Stella Christinen puuttuvalla alaruumiilla tahdotaan viestiä? Puistattaa!”

 

 

 

UMK-finaali esitetään suorana klo. 21.00 alkaen TV2:lla.