”Aerosmith soitti Guns N’ Rosesin, sori vaan, niin sanotusti suohon” – Arviouusinta vuodelta 1989

Aerosmithin Pump-albumin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Rockin merkkiteokseksi kohonnyt levy teki jo ilmestyessään vaikutuksen Rumban kriitikkoon.

Toimittanut: Saku Schildt, arvion kuvasi: Linka Kämäräinen

Rock-ikoni Aerosmith oli 1980-luvun alkupuolella huonossa jamassa, kun bändi vajosi yhä syvemmälle päihdesuohon ja julkaisi välttäviä levyjä. Tilanne kääntyi parempaan vuonna 1986, kun Steven Tyler sai addiktionsa järjestykseen, ja vuonna 1987 yhtye palasi menestyksen tielle Permanent Vacation -hittialbumillaan. Vielä näyttävämpi täysosuma tuli kahta vuotta myöhemmin, kun Pump julkaistiin. Levyä on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli seitsemän miljoonaa kappaletta.

Rumban Jarmo Peräläkin innostui vanhan sotaratsun hengentuotoksesta. Numerossa 18/89 julkaistussa viiden tähden arviossa Perälä ylistää, että ”jokainen albumin kymmenestä kappaleesta on täyttä tavaraa”. Kriitikko arvotti myös bändin keikkakunnon niin vahvaksi, että Aerosmith soitti hänen mielestään vuoden 1987 yhteiskiertueella kultavuosiaan eläneen Guns N’ Rosesin suohon. Se on paljon sanottu se.

aerosmith_Pump