Arviossa Von Hertzen Brothers: Stars Aligned – ”Komea rocklevy, joka oikeuttaa haaveilun maailmanmenestyksestä”

”Stars Alignedista haaveillaan Von Hertzen Brothersin pelinavaajaa ulkomaille. Nyt jos koskaan yhtyeen tulisi yltää todelliseen mestariteokseen. Aivan sellaista ei tullut, mutta parhaimmillaan Stars Aligned on rockin juhlaa”, kirjoittaa Saku Schildt arviossaan.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Universal

Von Hertzen Brothers: Stars Aligned
Universal

Komea rocklevy, joka oikeuttaa haaveilun maailmanmenestyksestä.

Paljon on mahtunut lahjakkuutta yhteen perheeseen. Virtuoosimaisesti musisoiva Von Hertzen Brothers tykittää niin vankasti Kingston Wallin jalanjäljissä, että ellei edesmenneen Petri Wallin superbändi olisi klassikko-auran suojaama ja siten asiallisen arvioinnin tuolla puolen, voisi yhtyeiden soittokemiat laittaa samalle viivalle.

Stars Alignedista haaveillaan Von Hertzen Brothersin pelinavaajaa ulkomaille. Nyt jos koskaan yhtyeen tulisi yltää todelliseen mestariteokseen. Stars Aligned onkin yhtyeen taiteellisesti kunnianhimoisin levy.

Aivan mestariteosta ei tullut, mutta parhaimmillaan Stars Aligned on rockin juhlaa: notkeaa, sähäkkää ja kekseliästä musiikkia, joka innostaa sekä kropan että mielikuvituksen liikkeelle. Jo alun biisikolmikko Miracle, Gloria ja Voices in Our Heads on harvinaisen tiukka trio.

Albumin rytmityksen rikkoo keskivaiheilla lähes kymmenen minuutin suvantovaihe. Himmaileva Down by the Sea ja Bring out the Snakesin pariminuuttinen höpinäintro lässäyttävät tunnelman, ja kun viimeksi mainitun loppuosa nousee vielä hienouteen, sitä seuraava Repeat Mode on jälleen turha tunnelmanpudottaja. Sen jälkeen paranee taas.

Olisi kiva, jos Von Hertzen Brothers menestyisi maailmalla. Samalla tuntuisi, että Kingston Wallkin saisi hieman sitä kunniaa, minkä se olisi aikanaan itse ansainnut. Maailma ei varmaankaan saa koskaan tietää, että yksi rockhistorian kovimmista bändeistä toimi vuosina 1987–1994 Suomessa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 4/11

Stars Aligned on kuunneltavana Levykauppa Äxän verkkosivuilla 29.3. asti.