Sielun Veljien läpimurtolevyn arvio vuodelta 1985: ”Yksi kaikkien aikojen stydeimmistä hetkistä suomalaisella vinyylillä”

23.01.2014

Siekkareiden L’amourha arvioitiin Rumbassa 14/85.

Teksti: Saku Schildt

Kerran oli aika, kun Sielun Veljien piti pyristellä pois maineikkaan Hassisen koneen varjosta. Tarinahan on kirjoitettu suomalaisen rockin aikakirjoihin aivan omaksi luvukseen: Ismo Alangolta odotettiin vuonna 1982 lopettaneen Hassisen koneen jälkeen uutta hittibändiä, ja Siekkareiden outo soundi oli monille pettymys. Mutta kuinkas lopulta kävikään?

Tilanne oli kuitenkin vielä päällä vuonna 1985, kun Rumban aikanaan perustanut Miettinen arvioi Siekkareiden kolmannen albumin. Yhtenä lehden päätoimittajana toiminut Miettinen uskoi bändiin vankasti: ”L’amourha (…) tulee muodostumaan combon (tähän asti) isoimmaksi hitiksi. Se saattaisi musiikillisesti myös olla avain Sielun Veljille uusiin seikkailuihin, uusiin maisemiin, uusien ihmisten ihmeteltäväksi”, Miettinen ennusti – ja oli täysin oikeassa. Albumista muodostui yhtyeen kaupallisesti menestynein levy, joka sinetöi orkesterin aseman suomirockin keskeisimmässä kaanonissa.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Siekkarit_Lamourha

Lisää luettavaa