Jaakko Eino Kalevi: Modern Life – Unohdukseen tuomittu huipputeos?

16.04.2010

”Modern Life on vähintään yhtä mainiota kotimaista konemusiikkia kuin Villa Nahin niin ikään erinomainen Origin”, kirjoittaa Oskari Onninen arviossaan.

Jaakko Eino Kalevi: Modern Life
Helmi

Näinä aikoina, jolloin jokseenkin jokainen media pulputtaa suomalaisesta elektrosta minkä kerkeää, on huutava vääryys, virheliike ja epäreiluuden multihuipennus jättää Jaakko Eino Kalevi olemattomalle huomiolle. Modern Life on nimittäin vähintään yhtä mainiota kotimaista konemusiikkia kuin Villa Nahin niin ikään erinomainen Origin.

Arviolta viiteenkymmeneneen minuuttiin kellottuvaa tuplavinyyliä saa olla jatkuvasti kääntämässä, sillä varsin keskimittaisia biisejä mahtuu vain pari tai kolme jokaiselle puolelle. Se kuuluu siinä, ettei tarvitse olla kummoinen hifisti, jotta huomaisi, miten hyvältä Modern Life soundaakaan.

Hienovaraista ja sopivan vähäeleistä tanssimusiikkia sisältävä albumi kruunautuu A-puolen päätöskappaleessa: Flexible Heart kaihoisine kertosäkeineen on niin täydellisen upea keskitempoinen syntikkapophitti, etten usko Suomessa tehdyn vastaavaa pitkään aikaan.

Onkin mittaamaton sääli, että Flexible Heartin, samoin kuin koko vinyyli- ja digimuodossa julkaistun Modern Life -levyn voi jo tässä vaiheessa arvata jäävän pienen ihmisryhmän herkuksi.

Teksti: Oskari Onninen, kuva: Helmi Levyt

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/10

Lisää luettavaa