Levyarvio: Lasten hautausmaa tarpoo eteenpäin pimeässä tyhjyydessä elämän ja kuoleman välissä

02.02.2015

”Lasten hautausmaan soittajilla on taustaa muun muassa Kivesveto Go Gossa ja A. Takalo & Takavalot -bändissä, mutta paketin valmius yllättää silti”, kirjoittaa Markku Roinila arviossaan.

Lasten hautausmaa Facebookissa.

Lasten hautausmaa: Lasten hautausmaa
Svart
3-puoli

Pimeää aaltoa.

Lastenhautausmaa_kansiKiputyttö on todella vahva aloitus uudelta bändiltä. Siinä on oma äänensä ja tunnelmansa, joka on synkkä ja lohduton mutta samalla kaunis ja lohduttava. Mollisärö viiltää upeasti, ja laulaja Kristiina Vaaran varmaotteinen melankolisuus koskettaa.

Muu ep antaa hyvän syyn odottaa tulevaa pitkäsoittoa: varsinkin Pudasjärven ufo ja nimikappale ovat vahvoja paloja. Naulat on lähes kantelemainen kansanmusiikkiveto ja Iho, hiukset ja luut on akustisessa heleydessään melkeinpä folkia.

Lasten hautausmaan soittajilla on taustaa muun muassa Kivesveto Go Gossa ja A. Takalo & Takavalot -bändissä, mutta paketin valmius yllättää silti. Kollaa kestää, Mana Mana ja Noitalinna Huraa! kuuluvat siellä jossakin taustalla, mutta yhtä lailla synkät sarjakuvat ja Grimmin sadut voidaan katsoa osaksi ehjää rikkinäistä maailmaa, jossa on vaikea jaksaa eteenpäin pimeässä tyhjyydessä elämän ja kuoleman välissä. Mutta, kuten yhtyeen nimikappaleessa sanotaan, sadussakin kiltit lapset aina pelastetaan.

Markku Roinila

Lisää luettavaa