Mannan uljas Blackbird kurittaa kuulijaa surulla ja raivolla sekä palkitsee tämän kauneudella ja rakkaudella

11.11.2014

”Mikko Joensuun kanssa tehty Blackbird on ehdottomasti Mannan hienoin tekele”, ylistää Heini Strand arviossaan.

Arvio on julkaistu Rumbassa 9/14.

Manna: Blackbird
Soliti
4-puoli

Pysähdy ja kuuntele.

blackbirdBlackbird alkaa pysäyttävästi. Nimikappaleen säestämättömät ensisäkeet pakottavat kuuntelemaan. Biisi kasvaa niin, että lopussa laulettu mantra tekee surun todeksi myös sellaiselle, joka ei ole samaa joutunut kokemaan. Sitä seuraava Mobile saa miltei itkun partaalle. Ja nyt on kuultu vasta levyn kaksi ensimmäistä kappaletta.

Surua, kyllä. Epätoivoa ja raivoa, niitäkin löytyy. Mutta myös toivoa, kauneutta ja rakkautta. Otsikon lintuteema kulkee läpi levyn. Löytyy pahanilmanlintuja ja vapauteen lennähtämistä.

Alun pysäyttävän biisikaksikon lisäksi Heartbeat II ja Your Brittle Bones Are Meant to Shake ovat vahvoja omilla tavoillaan. Lopun Heartbeat I hieman rikkoo linjaa, mutta outrona toimiva Reform sulkee ympyrän.

Mikko Joensuun kanssa tehty Blackbird on ehdottomasti Mannan hienoin tekele. Mannan ääni kuulostaa herkemmältä kuin koskaan, ja sellaisena se toimii näissä iholle hiipivissä biiseissä parhaiten. Koska Mannan tietä kykenevän myös muuhun, ei hänen tarvitse huutaa tullakseen kuulluksi.

Heini Strand

Lisää luettavaa