Slash: Apocalyptic Love – Silinteripäisen kitarasankarin blues tarjoaa huumetilitystä

”Levy osoittautuu osiensa summaa suuremmaksi, vaikkei sen biisimateriaalista mitään novemberraineja löydy”, kirjoittaa Virve Nyyssönen arviossaan.

Teksti: Virve Nyyssönen, kuva: ProPromotion

Slash: Apocalyptic Love
Roadrunner

Harvassa ovat kitaristit jotka eivät olisi Slashin kuuluja riffejä joskus tapailleet, ja vielä harvemmassa ne, jotka eivät tunnista silinteripäistä hahmoa. Mystisen hatun alla on muhinut jälleen koko joukko bluesrock-vaikutteista ammentavia biisiaihioita.

Kitaraässän ensimmäisellä sooloalbumilla ääninäytteensä antoi kokonainen kolonna laulajia Ozzy Osbournesta Chris Cornelliin, mutta nyt lauluosuuksista vastaa yksin Myles Kennedy. Kennedy vastaa myös levyn kappaleiden sanoituksista, joista osa käsitteleekin hänen oman huumemenneisyytensä haamuja. Kennedy juurevan repaleisine äänineen on loistava valinta bluesrock-levylle.

Levy osoittautuu osiensa summaa suuremmaksi, vaikkei sen biisimateriaalista mitään novemberraineja löydy. Bluesille tyypillisesti tätä albumia takaperin soitettaessa ei kuule saatanallisia sanomia, vaan talot, rahat ja duunipaikat palautuvat takaisin omistajalleen. Slashin kuulut kitarasoolot ovat luonnollisesti jälleen priimaosastoa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.