”Kuin nuoruudenrakkaus, joka ottaa yhteyttä vuosien jälkeen ja haluaa seksiä nyt eikä kohta” – Rattus sai Steen1:n runolliseksi

10.02.2014

Seppo Lampela alias Steen1 arvioi tammikuun Rumbassa Rattuksen Turta-uutuuden. Viisi tähteä tuli että heilahti.

Teksti: Seppo Lampela, kuva: Rattus

Rattus: Turta
Svart
5stars

Nuoruuden ihastus palaa.

rattus_turtaPunk on ollut minulle aina tietynlainen nuoruuden ihastus. Vähän kuin se teini-iän hormonimyrskyssä harrastettu petting, josta ei pääse yhtään pidemmälle. Vähän sormea vain voi haistella siinä. Tai se tyttö, joka pääsi karkuun. Se ihastus, joka syystä tai toisesta lipsahti sormien välistä. Se, jota joskus valomerkin aikaan eksyy ajattelemaan.

Omalla kohdallani räppi vei lopulta huomioni punkilta. Mikäs siinä, kun se oli jo kaveripiirissä suosittua, eikä todellakaan mitään pahaa siinäkään. Mutta kuten tapana on, uuden liiton myötä hardcore jäi vain lämpimäksi, kutiavaksi muistoksi. Toki allekirjoittanut häntäheikkinä petti eukkoa räkäisissä klubeissa, joissa on mustaksi maalatut seinät.

Rattuksen Turta on ihan vitun kova levy. Taitava, vimmainen, tinkimätön, vaikuttava. Tämä on nyt se muistojakin kauniimpi nuoruudenrakkaus, joka ottaa yhteyttä vuosien jälkeen ja haluaa seksiä nyt eikä kohta.

Viisi tähteä. Respect.

Arvio on julkaistu Rumbassa 1/14.

Lisää luettavaa