Viola – Melancholydisco 2

Masennusta tanssilattialle

Hopeakantiseen edeltäjään tutustuneille pronssisen seuraajan juoni on tuttu: neljä uutta kappaletta ja kuusi remiksiä jo julkaistuista kappaleista. Alkuperäisesitykset löytyvät kahdelta edellisalbumilta Anything Can Stop Us Nowlta (2005) ja Wonderabilialta (2007).

Kokoelman aloittaa uusi The Hardest Hit, joka vie jalat – tai tuolin – alta masentuneilta tanssijoilta, kuten Sad Eyed Disco Dancers ykkösellä. Jatko-osan avaus vie kuitenkin kullan.

Melancholydisco 2:n remiksaajajoukkio koostuu Hannulelaurista I Was a Teenage Satan Worshipperiin, joiden näkemykset muodostavat yllättävän ehjän kokonaisuuden. Joko levy masteroija on tehnyt ihmeitä tai sitten Violan oma ääni on niin selkeä, etteivät muiden näkemykset peitä sitä alleen.

Selkeimmin erottuu Reginan pianovetoinen tulkinta Outsider Codesta, joka vertautuu heidän uutuussingleensä Saanko jäädä yöksi? Jos yöseuraksi saisi vain toisen, valinta osuisi silti Reginaan. Planet Struck -kappaleen Kiva Tekkno Supplies Arena Remix ei sekään ole helläkätinen versiointi, vaan nimensä mukaista konemusiikin alalajia.