”Luvassa on 70 prosenttia elokuvamusiikkia” – John Carpenter vastaili muutamaan kysymykseen Suomen-keikkansa kynnyksellä

19.08.2016

Pitkin Eurooppaa yhtyeensä kanssa kiertävä kauhu- ja scifielokuvien ohjaajalegenda John Carpenter vastasi kiertuekiireidensä keskellä muutamaan kysymykseen ennen esiintymistään sunnuntaina 21. elokuuta The Circuksessa Helsingissä.

Muutamaa Euroopan-konsertti paisuikin täysmittaiseksi kiertueeksi. Mitkä ovat tunnelmat ja oletteko käyneet Suomessa aiemmin?

”Olen nyt 68-vuotias ja tässä iässä kun pääsee tekemään jotain erilaista, niin onhan se mainiota. Lisäksi soitan keikoilla sekä poikani Codyn että kummipoikani kanssa, mikä on hyvin mieluisaa. Tuleva Helsingin-konsertti on ensimmäinen vierailuni Suomessa.”

Minkälainen kokoonpano Helsingissä tullaan näkemään?

”Meitä on kuusi henkeä livekokoonpanossa. Edellä mainittujen lisäksi kolme jäsentä Tenacious D -yhtyeestä muodostaa rytmisektion. Meillä on jättikankaat takanamme visuaaleille. Konserttien sisällöstä voisi sanoa, että 30 prosenttia sisällöstä on Lost Themes I & II levyiltä ja loput 70 elokuvien musiikkia.”

Oletko omaksunut tietokonesyntetisaattorien käytön vai käytätkö edelleen analogisia syntetisaattoreita?

”Työskentelen Logic Pro -tietokonesetupilla ja kaikki syntetisaattorini ovat liitettävissä kokonaisuuteen. Soundi on mahtava, lupaan.”

Mitä mieltä olet Rob Zombien versioista Halloween-elokuvista ja nyt valmisteilla olevasta Halloween-elokuvasta?

”Minulla ei ole mitään kommentoitavaa Rob Zombien Halloween-versioihin. Mitä nyt kehitteillä olevaan versioon tulee, niin olemme vasta aivan alussa projektin kanssa. Tällä hetkellä toimin vastaavana tuottajana ja mahdollisesti sävellän elokuvaan musiikit.”

Teitte 80-luvulla yhden levyn ja tunnuskappaleen elokuvaan Säpinää Chinatownissa ohjaajatuttujenne Tommy Lee Wallace sekä Nick Castlen kanssa yhtyeenä Coup De Villes. Onko suunnitteilla mitään jatkoa tälle yhtyeelle?

”EI!”

Olet tehnyt yhteistyötä Teksasin moottorisahamurhaaja -elokuvan ohjaajan Tobe Hooperin kanssa episodielokuvassa Body Bags (Suomessa vain videojulkaisu) ja useammassa haastattelussa olette maininneet kuinka täydellinen elokuva Teksasin moottorisahamurhaaja on hyvin autenttisine musiikkeineen. 

”Teksasin moottorisahamurhaajassa on mitä mahtavin, hyvin pelkistetty autenttinen musiikki mikä sopii elokuvaan täydellisesti. Tobe Hooper on mitä parhaimpia ystäviäni ja hänen kanssaan on aina ollut ilo työskennellä.”

Työskentelit Kurt Russelin kanssa ensimmäisen kerran Elvis-elokuvassa. Miltä tuntui työstää elokuvaa musiikin jättiläisestä, joka oli juuri menehtynyt, ja mitä mieltä olet Elvis Aaron Presleyn musiikista?

”Kurt oli palkattu elokuvaan näyttelemään Elvistä ennen kuin minut palkattiin elokuvaan ohjaajaksi. Ei siinä mitään sen ihmeempää. Itse näin Elviksen ensimmäisen kerran vuonna 1956 Ed Sullivan -shown esiintyjänä. Kyllä minä osasta Elviksen musiikista pidän, kuten elokuvistakin. Eli ei sen kummempaa.”

Onko suunnitelmissa ollut mitään uutta projektia Kurt Russelin kanssa?

”Jos löytyy sopiva käsikirjoitus, niin toki!”

John Carpenter (USA)
Su 21.8.2016 Helsinki, The Circus
Konsertin Facebook-sivu

Lisää luettavaa