”Ennen kuin mä delaan, aion tän pelin läpi pelaa” – haastattelussa uuden singlen julkaissut Chebaleba

21.02.2017

Chebaleba on suosittu artisti, josta ei tunnuta pitävän paljoa meteliä ainakaan biisien keräämiin soittokertoihin verrattuna.

Nyt Chebaleba julkaisee uuden kappaleen nimeltä Veivit ja menossa on mukana myös Ruma. Kysyimme Chebalebalta, että onko hän heittänyt veivinsä, onko hän ottamassa otsikosta löytyvän biisilainin mukaisesti pelin haltuun ja miltä tuleva vuosi näyttää? Biisin voit kuunnella jutun alta.

Oletko heittänyt veivisi?
”En vielä. Pari kertaa on tullut koitettua heittää ilmaveivit, kun lätkää ollut pelaamassa, mutta ei se ole oikein luonnistunut.”

Kerrot kappaleella ottavasi “haltuun koko gamen”. Onko vuodesta 2017 tulossa iso musiikin saralla?
”Kyllä, tarkoitus olisi viedä musakuvioita taas vähän eteenpäin. Soololevy tulee tämän vuoden aikana ja isoja biisejä jo kasassa sille! Mitään kummempaa valloitusta ei ole aikeissa, mutta kuten biisi sanoo, niin otetaan haltuun geimit ennen kuin heitetään veivit. Eli ei tässä mikään hoppu ole, kunhan ennen kuolemaan saa suoritettua.”

Julkaisit viime vuonna muutaman kappaleen Epelit-yhtyeen kanssa. Miltä tuntuu palata soolomateriaalin pariin?
”Kiva aina tehdä soolojuttuja, kun voi vapaasti käyttää millaisia vaan biittejä ja tehdä ihan laidasta laitaan kampetta. Olen tehnyt soolojuttua jo niin pitkään ja aina kokeillut eri tyylistä meininkiä, niin ei ole silleen mitään paineita, että tarttisi ketään miellyttää oikeestaan.

Voin tehdä helposti ja uskottavasti träppimeininkejä, sitten perään tehdä tollasen popimman ’heitän veivit’ -kipaleen ja sen jälkeen tulla letkeellä reggae-poljennolla. Peli on auki ja erilaiset tyylit ja saundit kiinnostelee. Epelit-prokkista on tarkoitus myös vetää kokoajan eteenpäin. Tänä kesänä tulee sieltäkin suunnalta uutta biisiä ja videota.”

Julkaisit kuun alussa Kananlihalle kappaleen, joka on remix Travis Scottin Goosebumps-biisistä. Mistä menit viimeksi kananlihalle?
”Tullu noita jenkkiräppiremixejä jo tehtyä muutamia aikaisemminkin. Se on sellaista kivaa ja huoletonta puuhaa. Menin varmaan viimeksi just silloin kananlihalle, kun hiffasin, että tämähän on hemmetin kova biisi ja biitti.

Heräsin studion sohvalta eräs lauantainen aamupäivä, oli vähän darraa eilisestä sessioinnista. Rupesin siinä sitten puuhastelemaan aamupalajuttuja ja niin edelleen. Spotifysta tuli randomilla räppiä ja Travis Scottin Goosebumps rupesi soimaan. Jotenkin sillon semiherkässä tilassa se biisi meni ihon alle ja tajusin, että tästä pitää tehdä remix. Siinä se sitten saman päivän aikana valmistui ja törkkäsin pihalle.”Lisää luettavaa