Mitä kuuluu, Gangsta-Lyttä? Haastattelussa JVG:n levymerkin tuorein jyväskyläläisvahvistus

Lyttä, Ei siin.

20.10.2017

PME on kiinnittänyt jälleen yhden mielenkiintoisen nimen rosteriinsa lisää, kun Jyväskylästä ponnistava Lyttä liittyy remmiin mukaan. Samassa rytäkässä Lyttä julkaisi ensimmäisen singlensä Ei siin.

Kappaleella vierailee niin ikään jyväskyläläinen Lauri Haav. Kappaleen tuotannosta vastaa Gettomasan kanssa laajasti yhteistyötä tehnyt Ruuben, sekä Nuori-Aaro.

Jyväskyläläistä rap-osaamista seuranneet tietänevät jo mistä on kyse, mutta mikäli Rumban tammikuisessa rap-ennustuksessa noteerattu Lyttä ei soita kelloja, niin homma selvinnee viimeistään haastattelusta alta. Lyttä hyppäsi Rumban kuulustelupöytään, mutta lempinimellä Gangsta-Lyttä tunnettu räppäri ei etuliitteen tavoin paljastanut kaikista likaisimpia salaisuuksiaan.

Uusi single ja levytyssopimus, mitä kuuluu juuri nyt?

”All Gucci!”

Edellisestä julkaisemastasi kappaleesta on kulunut jo pidempi tovi. Nyt ponnahdat esiin sekä uuden kappaleen, että levytyssopimuksen voimin. Mitä tässä reippaan 10 kuukauden aikana on tapahtunut?

”Khyä! Olin keikkamyyjänä Högillä ja olen kiertänyt Gettomasan kanssa ympäri Suomea keikoilla, sekä järkännyt tapahtumia. Siinähän se aika on mennyt.”

Kerroit tiedotteella, että VilleGalle oli kysellyt sinua useasti aikaisemminkin liittymään PME:n rosteriin. Päädyit tekemään sopimuksen nyt. Miksi aika oli oikea juuri nyt ja oliko paljon muitakin kiinnostuneita levy-yhtiöitä?

”Kuten äsken kerroin, tein keikkamyyjän hommia mutta lopetin ne ja sen takia minulle tuli aikaa musiikin tekemiselle. Tehtiin Ei siin -kappale ja lähetin sen Galikselle, kun se oli kysellyt milloin minulta tulee uutta hiittiä. Herrasmies ei kerro kaikkea.”

Kaikesta päätellen sinulta voinee nyt odottaa suuria?

”Suuria ja suuria. Teen kavereiden kanssa musiikkia omilla ehdoilla, ei sen kummempaa.”

Jos tutkailee tätä biisiä ja kahta edellistä julkaisemaasi kappaletta Hoidetaan ja Ollenkaan, niin molemmista paistaa ”tekemisen meininki” läpi. Millainen räppäri Lyttä on?

”Se on just se meininki millä teen musiikkia. Hyvä, että sen kuulee. Boss playa G, kyllä te tiedätte.”

Mikä on sinulle tärkeää räpissä?

”Jos puhutaan minun omista hommista, niin musiikinteko on ollut minulle harrastus, niin kuin kalamiehelle kalastus. On tärkeätä, että sen tekeminen pysyy hauskana, vaikka nyt onki isompi vaihde silmässä.”

Olet toiminut Gettomasan keikka-dj:na. Gettomasan oletkin tuntenut jo vuosia, mutta millaista on ollut seurata räppärin kasvavaa suosiota aivan lähietäisyydeltä ja oletko itse oppinut artistina jotakin lisää siinä sivussa?

”Olen chillannut Masan kanssa tyyliin joka päivä viimeisen viiden vuoden ajan, joten en varmaan näe kasvua samalla tavalla kuin muut. Onhan tässä tullut opittua kaikenlaista, mutta jos alkaisin listaamaan niitä asioita, niin minun pitäisi kirjottaa niistä kirja. Jätetään kuitenkin nämä kirjahommat Gasellien Hätikselle ja Päkälle.”

Mitä Lytältä voi odottaa tulevaisuudessa?

”Minulta on tulossa kaikenlaista. Ainakin leffa, oma vaatemerkki, oma levy-yhtiö, sponsoridiilejä suksimerkkien kanssa ja mainoskampanja Kortepohjan Koripalloseuran kanssa. Ei vaan – musiikkia aktiivisemmin ulos, ei sen kummempaa.”

Lisää luettavaa