Varmistus tuli: Jukka ja Jytämimmit on historiaa – Mara Balls julkaisi oodin entisille bändikavereilleen

Lue myös viimeinen Rumbassa julkaistu Jukka Nousiaisen Jytämimmit-haastattelu.

18.08.2015

Johan tuosta Flow’n aikaan kovasti kuiskittiin, ja nyt Jukka & Jytämimmien Facebook-sivuille on tullut bändinkin puolesta asialle vahvistus: Jytikset on hajonnut. Surku juttu.

”Jukka Ja Jytämimmit hajosi. Vituttaahan se! Mutta, mun pää pursuaa kuolemattomia bassoriffejä, enkä mä pysty lopettaa nyt kun just vasta pääsin vauhtiin”, basisti Mara Balls kirjoittaa Facebookissa.

”Multa on turha kysyy syitä. Jutut alkaa ja loppuu. Kummemmitta kommenteitta, vastaan tällä biisillä. Omistan tän Jukalle ja Raaka-Ginille ja kaikille, jotka on joskus rakastanu. Kiitos!”

Julkaisemme tilanteen johdosta tässä myös Rumbassa 3/15 alun perin ilmestyneen Jukka Nousiaisen ”täydennä lause” -haastattelun, jossa kyseltiin kaikenlaista Jytämimmeihin liittyvää. Kenties saamme vielä joskus kuulla eritellymmin, mistä bändissä oikein kiikasti. Haastattelun on toimittanut Jami Järvinen.

Minulle c-kasetti on ennen kaikkea… kätevä äänittää ja kätevä julkaista. Se kulkee kätevästi myös mukana ja soi mukavasti.

Jos olisin vuosi sitten jäänyt Kanarialle, olisin nyt… Afrikassa.

Jos törmäisin kadulla Remu Aaltoseen, minä… toivoisin, ettei nyt ihan hirveellä ryminällä kuitenkaan törmättäisi.

Kriitikoiden ylleni syytämä suitsutus on mielestäni… joskus vähän hassua mutta ihan ok, jos se saa ihmiset kiinnostumaan tämäntyyppisestä musiikista ja sen tekotavasta.

Kolmenkymmenen vuoden kuluttua Jukka ja Jytämimmit tunnetaan… edelleen ruttuista rokkienergiaa säteilevänä maagisena kolmiona, jos täällä nyt ylipäätään enää ketään on missään.

Kun minua pyydetään kuvailemaan synnyinpaikkaani Nastolaa, sanon ensimmäiseksi… Nasta Ostola!

Nastolan Rautalankafestivaali on mielestäni… semmoinen tapahtuma, jossa pitäisi kyllä joskus käydä.

Voisin pyrkiä Suomen euroviisuehdokkaaksi vain, jos… musiikki ja kilpailu sopisivat jotenkin yhteen.

Esiinnyn mieluiten… niin, että pääsen yöksi kotiin.

Tavallisesti olen rauhan mies, mutta silloin näin punaista, kun… järjestyksenvalvoja hakkasi maassa makaavaa baarin asiakasta nyrkeillä perseeseen Tampereen Hämeenkadulla.

Jos saisin päättää, Suomen tuleva hallitus… ei olisi vitsi, joka ei naurata.

Muusikolla on tarpeeksi bändejä vasta, kun… on sopivasti vaihtelua.

Jos voisin mennä aikakoneella kesään 1976, haluaisin erityisesti… ottaa puolisoni mukaan.

Itse asiassa toivoisin, että vaihteeksi joku kysyisi… ennemmin Jytämimmeiltä näistä musajutuista. Minä kun olen monesti myös ihmettelijänä siinä, mistä tämä kaikki energia oikein tulee.

Mielestäni maailmassa on aivan liikaa… soittolistaradioita ja einesmusiikkia.

Jos ravintolassa olisi tarjolla Jytä-niminen drinkki, siihen kuuluisi ainakin… vittuilusta vapaa tarjoilu.

Sanottakoon meidän musiikistamme mitä tahansa, niin ainakaan se ei ole… mitään ”mimmit säestää Nousiaisen neronleimauksia” -kamaa. Me kun teemme nämä kappaleet yhdessä.

Kun ensimmäistä kertaa soitin Mara Ballsin ja Raaka-Ginin kanssa… olin häkeltynyt siitä ideoiden ja ilon määrästä, joka heistä lähti soittaessa. Heidän kanssaan jamit eivät ole vain jammailua A:sta, vaan spontaania biisintekoa.

Pahin painajaiseni keikalla olisi… jos keikka pitäisi jostain syystä lopettaa kesken.

Kun Jukka & Jytämimmejä luullaan Jukka Nousiaisen sooloprojektiksi, Jytämimmit tavallisesti… ovat, että jumalauta tämä ei jää tähän!

Silloin pelkäsin henkeni puolesta, kun… hirvi tuli tielle. Ja silloin en itse ehtinyt pelätä, mutta yleisö kylläkin, kun sain vähän aikaa sitten 220 voltin sähköiskun lavalla ja kitara tippui kädestä.

Helsinki on Tampereeseen verrattuna… jotenkin sekava, hajanainen, kiihkeä ja stressaava paikka. Suomen ainoa city, missä on ihan kiva välillä käydä, mutta asua en siellä voisi.

Kun elämä koettelee ja kaikki tuntuu ikävältä ja hankalalta, maailman paras paikka on… koti.

Jos olisin eläin, olisin ehdottomasti… saimaanhylje tai joku apina. Kuten taidan ollakin.


Lisää luettavaa