Yhdessä tekemistä ja rajojen rikkomista – haastattelussa Nollapiste

Nollapiste tekee energistä musiikkia ja ilmeisesti kuviot ovat jo nyt suuret.

Nollapiste julkaisi taannoin Ei mitään asiaa -singlen. Kappaleella vierailee Negatiivisista Nuorista tuttu Artturi, sekä vanha kunnon Majuri. Kysyimme myös Temper2-aliaksella musiikkia tekevältä Nollapisteeltä olennaisimmat. Mistä jutussa on oikein kyse ja mitä on odotettavissa. Ilmeisesti kuviot vain suurenevat, joten kannattaa jo nyt ottaa haltuun, että mistä on kyse. Suosittelemme myös katsomaan energisen sinkun musiikkivideon alta.

Miten Nollapiste sai alkunsa?
”Viimeiset vuodet on tullut vaikutettua lähinnä elektronisen tanssimusan kuvioissa, mutta mun juuret on tosi vahvasti räpissä jo ysärin lopulta ja 2000-luvun alkupuolelta, kun itse tuli oltua aktiivinen räppiskenessä tuottamalla eventtejä ja musaa. Aika paljon tullut studiolla viimeisen reilun vuoden aikana tuotettua hitaampaa musaa, kun tuota perinteistä 128 BPM -tasabiittiä. Rupesi tuntumaan loogiselta tehdä oma proggiksensa näitä trap/twerk/moombahton/klubiräppi -hommia varten ja siitä syntyi Nollapiste.”

Mistä siinä on kyse?
”Yhdistetään elektronisen tanssimusan energia ja raivo maan parhaisiin vokalisteihin, räppäreihin ja laulajiin ja voila´: siinä on Nollapiste.
Eli teen kimpassa biisejä lahjakkaiden suomalaisten ja suomenkielisten vokalistien kanssa ja biisien selkein ydinsoittopaikka on selkeästi klubien tanssilattia.”

Mitä haluaisit suomalaiseen musiikkiin lisää?
”Viime vuosien aikana on ollut tosi positiivista nähdä että suomalainen musa elää ja voi hyvin. Kasmir ja Reino Nordin muan muassa poppipuolelta ovat todella siistiä meininkiä. Samoin räppipuolella kenttä on laajentunut ja tullut tosi paljon kiinnostavaa uutta meininkiä. Ehkä tuolta Ruotsin markkinoiden puolelta suomalaiseen musaan haluaisin nähdä vielä enemmän yhdessä tekemisen meininkiä. Toki tätä nytkin on, mutta vielä enemmän ja genrerajoja vielä vahvemmin rikkovaa tekemistä.”

Voitko kertoa jotain uudesta kappaleestasi?
”Biisi on aika raivoisa 100 BPM twerk/klubiräppi -jyrä, jossa on todella tiukat verset vierailevilta Majurilta ja Negatiiviset Nuoret -bändin Artturilta. Träkki toimii todella tiukasti klubeilla ja ollut erittäin siistiä nähdä miten biisi on saanut aikaan tosi positiivista kuhinaa. Vaikkakin kyseessä vasta proggiksen ns.”soft launch”, eli vielä ei edes tykitetä isoimmalla kanuunalla. Ja tällä en viittaa darraan.”

Miten juuri nämä vierailijat päätyivät siihen?
”Majurin kanssa juteltiin versen tekemisestä jo reilu puolisen vuotta sitten ja Majuri duunasikin oman osuutensa todella laadukkaasti ja nopeasti purkkiin. Rähinän luova johtaja Joonas Wörlin itseasiassa ehdotti mulle Negatiivisten Nuorten Artturia biisiin messiin ja Artturin verse, sekä kertsi biisissä ovatkin pelkkää tulta. Nuori kundi, jolla on todella kova meininki. Suosittelen todella isosti seuraamaan Artturin ja Negatiivisten Nuorten hommia!”

Mitä Nollapiste tekee seuraavaksi?
”Hakataan iso läjä keikkoja. Syksyn kierrän muun muassa GOOM:in LIFT OFF- kiertueella ja tulossa ulos myös nippu remixejä ja uusia biisejä. Eli ei muuta kun korvat hörölle, kohta tulee tuutista ulos lisää tulta!”