Ilmoitus: Kuinka suoratoistaa lempimusiikkia hartaasti odotetun loman yhteydessä?

ILMOITUS Säännöllisten lomien pitäminen on elinehto meille nykypäivän ihmisille tässä alati vinhaa vauhtia pyörivässä maailmassa. Mahtavaan lomaan ja sen avulla tapahtuvaan rentoutumiseen kuuluu yhtä lailla oma mielimusiikki. Omien suosikkikappaleiden kuunteleminen lepuuttaa hermoja lähes yhtä tehokkaasti kuin pitkään nukutut aamut ja lämpöisenä hohtava aurinko. Itse musiikin kuuntelu on voinut kuitenkin osoittautua paikka paikoin melko hankalaksi toteuttaa. Vaikka internet-yhteys löytyisikin uima-altaan reunalla makoillessa, erilaiset sijainnista johtuvat maarajoitukset ja muut vastaavat musiikin nauttimista hankaloittavat tekijät voivat aiheuttaa pahaakin päänsärkyä.

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Vaikka joutuisitkin odottelemaan täyteen pakatun lomabussin saapumista päämäärään tuntitolkulla muiden lomalaisten päästessä hotelleilleen sinua ennen, voit tämän artikkelin vinkeillä päästä estämään tylsyyden kivuliasta iskemistä. Mikäpä olisikaan parempaa lääkettä vaikkapa lennon myöhästymiseen kuin kotona hartaasti valmistellun lomalistan kuuntelu.

Siksi me käymmekin tässä artikkelissa läpi useita tapoja suoratoistaa omaa lempimusiikkiasi odotetun loman yhteydessä. Tällöin pääset helposti johdattamaan itsesi lomatunnelmaan paikasta ja tapahtumista riippumatta.

Spotify
Spotify on yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista musiikin suoratoistopalveluista. Palvelulla on yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti. Spotify mahdollistaa oman maan rajojen ulkopuolisen kuuntelun jopa kahden viikon ajaksi, olipa käytössäsi sitten palvelun ilmainen versio tai maksullinen vaihtoehto. Älä kuitenkaan vaivu epätoivoon, jos matkasi on kolmen viikon mittainen: Spotify saattaa joissain tapauksissa jatkaa toimimistaan muutaman päivän yli ilmoitetun 14 päivän rajoituksen. Tällöin voit nauttia omista soittolistoista jopa kolmen viikon ajan.

Jos puolestaan viivyt lomamatkallasi jopa useiden kuukausien ajan, Spotifyn ilmaisversiokaan ei välttämättä lakkaa toimimasta lainkaan rajoitusten vuoksi. Mikäli palvelu nimittäin on toiminnassa sijaitsemassasi kohteessa, voit käydä vaihtamassa Spotifyn profiilista uudeksi asuinvaltioksi kyseisessä maan. Silloin voit jatkaa palvelun käyttö aiempaan tapaan. Onneksemme Spotify toimii useimmissa läntiseen maailmaan kuuluvissa Euroopan maissa. Huomioi kuitenkin se, että jotkut tietyt kappaleet ja soittolistat eivät välttämättä toimi uudessa kohteessa.

Tämä seikka ei tosin koske Spotify Premium -käyttäjiä lainkaan. Premium-palvelun haltijat voivat ladata soittolistan sisältämät kappaleet omalle laitteelleen, jolloin palvelua voi käyttää jopa ilman internet-yhteyttä. Tällaisessa tapauksessa ei ole siis väliä, jos vietät lomasi vaikkapa autiolla saarella täysin sivistyksen ulkopuolella.

Muista kuitenkin huolehtia käyttämäsi laitteen virran riittävyydestä…

Deezer
Deezer on toinen mahtava vaihtoehto mielimusiikin suoratoistamiselle loman yhteydessä. Tätä ranskalaista palvelua on mahdollista käyttää ilmaiseksi tietyin rajoituksin – tai hankkia itselleen noin kymmenen euron kuukausimaksua vastaan täysi versio. Deezerissä on joitakin Spotifystä poikkeavia ominaisuuksia, jotka saattavat tehdä tästä palvelusta mielekkään valinnan kilpailevaan palveluun nähden. Yksi tällaisista seikoista on kappaleen täysi ohittaminen niin, ettei se tule enää jatkossa soittolistallasi vastaan. Kukapa haluaisikaan kuunnella inhokkibiisejä kauan odotetun lomamatkan aikana?

Kuten Spotifyn kohdalla, myös Deezerin kuuntelussa löytyy sijannista johtuvia rajoituksia. Tällaiset rajoitukset voivat mm. estää tiettyjen kappaleiden kuuntelun toisessa maassa. Näitä rajoituksia voi pyrkiä ohittamaan virtuaalisen yksityisverkon eli VPN-palvelun avulla. Kun otat VPN-työkalun käyttöön, voit vaihtaa käyttämäsi laitteen paikkakuntaan, jolloin IP-osoitteen sijainti on täysin eriävä oikeasta fyysisestä paikastasi. Voit näin “hämätä” esimerkiksi juuri Deezer suoratoistopalvelua ja saada omat kotimaiset suosikkikappaleesi soimaan myös lomalaitumilla.

On kuitenkin tärkeä tiedostaa eri VPN-palveluiden eroavaisuudet juuri musiikin suoratoistamisessa. Eräät maksuttomat VPN-työkalut eivät nimittäin vaihda laitteen IP-osoitetta lupauksista huolimatta. Tällöin suoratoistopalvelu saattaa lakata täysin yllättäen toimimasta rajoitetun ajan umpeutumisen jälkeen. Silloin syyttävä sormi on helppo osoittaa ilmaiseen VPN-palveluun. Onkin suositeltavaa käydä tarkistamassa ennen ja jälkeen VPN-työnkalun käyttöönoton se, että onko oman laitteen IP-osoite varmasti muuttunut. Samalla varmistut siitä, että onko jatkotoimenpiteille tarvetta lempimusiikin kuuntelun jatkamiseksi.

YouTube Music
YouTuben tietää ihan jokainen tässä maailmassa. Sana itsessään toimii jo substantiivina ja verbinä useimmissa maailmalla puhutuissa kielissä. Mutta sitä seikkaa ihan jokainen henkilö ei välttämättä tiedäkään, että YouTube toimii myös musiikin suoratoistopalveluna YouTube Music -nimisen yksikön alla. Aivan kuten kahdesta ensin mainitussakin palvelussa, myös YouTube Music tarjoaa sekä maksuttoman että maksullisen version. Vaikka YouTube Music ei olekaan vielä kohonnut aivan kilpailevien palveluiden tasolle yksikön oltua vasta melko lyhyen ajan toiminnassa, sen emoyhtiö antaa varmasti riittävät rakennuspalikat musiikin suoratoiston valtaamiseksi lähitulevaisuudessa

Toivottavasti löydät näistä kolmesta musiikin suoratoistopalvelusta oman ehdokkaasi lempimusiikin toistamiseen unelmaloman aikana!