Kuolon haukat kaartelevat ja taivas pimenee, kun Death Hawks saapuu Provinssiin

13.06.2012

Bluesin, aavikkopsykedelian ja krautrockin ylväs äpärälapsi Death Hawks on noussut ryminällä tuoreen debyyttialbuminsa myötä kovaan arvostukseen. Millaista settiä sitten Kuolonhaukoilta on odotettavissa keikoila, ja etenkin festarikeikoilla ja ylihuomisen Provinssi-keikalla Rumba-lavalla? Täältä se selviää.

Kuva: Ninni Luhtasaari

Teemu Markkula & Death Hawks -nimisenä aloittanut bändi julkaisi helmikuussa Death & Decay -debyyttilevynsä, joka palkittiin neljällä tähdellä Rumbassa (lue arvio tästä.)

Death Hawksin musiikkia on kuvailtu Ennio Morriconen, Black Sabbathin ja Neil Youngin huuruiseksi siitokseksi, jossa länkkäritunnelma kohtaa happoisen aavikkotrippailun ja krautrockin.

Tänä kesänä Kuolonhaukat saapuvat levittämään hirtehistä sanomaansa muun muassa Provinssirockiin, jossa bändi esiintyy Rumba-lavalla ylihuomenna perjantaina 15. kesäkuuta.

Syväluotaavan haastattelun Markkulasta ja kumppaneista voit muuten lukea täältä.

Bändin johtaja Teemu Markkula kertoo nyt meille, miten hän ja yhtyeensä virittäytyvät festarimeininkeihin.

• Millaisella mielellä odotat tulevan kesän festarikeikkoja? Ovatko ne sinulle keikkavuoden kohokohta vai esiintymisiä muiden joukossa?

”Ihmiset ovat ennakkoluulottomia ja avointa sakkia festivaaleilla. Ne jotka ei ole huomaa kyllä niin kaukaa että osaa väistää. Festarit on kyl hyviä kohtia keikkavuodessa.Aikataulujen tiukkuus on perseestä.”

• Miten festivaalikeikat eroavat normaaleista klubikeikoista?

”Isoin juttuhan on että pääsee ulos soittamaan jostain pimeästä kolosta. Yleisö myös jäkittää keikkaa katsoessa ehkä vähän tavallista rennommin.”

• Viihdytkö festareilla esiintymisen lisäksi myös katsojana? Millaisia reissusi ovat: non-stop sekoilua vai piknikkiä ja brunssia?

”On sitä tullut festareilla oltua. Enää ei niin paljon. Festarit voivat olla älyttömän rankkoja fyysisesti. Aloitin non-stop sekoilulla, mutta olen oppinut ravinnon, levon ja alkoholin suhteesta sen verran että nykyään jo melkein selviydyn paikalle näkemään kaikki paskat bändit. Hyvien ja mielenkiintoisten bändien kohdalla saatan olla jopa ajoissa.”

• Onko sinulla erityisiä muistoja Provinssirockista? (esiintyjänä tai vierailijana)

”Jouduin kerran Provinssin putkaan hetkeksi ja muistan että sielläkin oli mukava meininki. Yhteislaulua ja -rummutusta. 2007 missasin Patti Smithin keikan ensimmäisen biisin, koska olin juoksemassa benjihypyn jälkeen päälavalle. Provinssin kuvausryhmä kuvasi hyppyni ilmeisesti päälavan screenille. Sain alennusta siitä hyvästä.”

• Tänä vuonna festivaalin esiintyjälistassa on monenlaista menijää Slayeristä Pendulumiin ja Eläkeläisistä Bat for Lashesiin. Kenet kollegasi haluaisit mieluiten tavata backstagella, ja mistä haluaisit hänen kanssaan keskustella?

Sami Yaffan kanssa jauhaisin mielelläni esim. mustalaismusasta. Räjäyttäjien kanssa puhutaan varmaan Ganesista ja Riston kanssa luultavasti teknologisesta singulariteetista.”

Kuuntele Death & Decay Spotifysta ja katso alta Shining-biisin video:

Lisää luettavaa