LCD Soundsystemin levyn julkaisupäivä varmistui

Newyorkilainen LCD Soundsystem julkaisee odotetun kolmoslevynsä toukokuussa.

Kuva: Jake Walters

LCD Soundsystemin ehdottoman pääjehun ja musiikillisen sielun James Murphyn mukaan bändin kolmas levy ilmestyy 17. toukokuuta 2010. Tuleva, toistaiseksi nimeämätön albumi on jatkoa vuonna 2007 ilmestyneelle ja sittemmin kanonisoidulle Sound of Silverille.

Murphyn mukaan uusi albumi on 65 minuutin mittainen ja sillä on yhdeksän kappaletta. Ensimmäistä singleirrotusta ei ole kuitenkaan vielä valittu.

Uuden LCD-albumin ohessa Murphy on tehnyt indie-ohjaaja Noah Baumbachin Greenberg-elokuvaan soundtrackin, joka tosin musiikilliselta tyyliltään on kaukana LCD Soundsystemin tanssipunkista: soundtrackilla on nimittäin pääasiassa 70-lukulaista poppia.

Greenberg on puolestaan Ben Stillerin tähdittämä komedia keski-ikäisestä ja työnsä menettäneestä newyorkilaismiehestä, joka lähtee Los Angelesiin veljensä luo lapsenvahdiksi. Suomen-ensi-iltansa elokuva saa IMDb:n mukaan 14. toukokuuta.

Jännityksellä odotamme myös, esiintyykö LCD Soundsystem tämän vuoden Flow-festivaalilla. Huhun lietsomiseen on sikäli syytä, että bändi esiintyy samana viikonloppuna Göteborgin Way Out Westissä sekä Oslon Oya-festivaalilla, joiden esiintyjiä on useasti päätynyt myös Flow’n vahvuuteen.