Insomniumin Shadows of the Dying Sun odotetusti Rumban listan keulille

Metallibändi sai jo toisen ykkösensä ja Tuomari Nurmio jäi nuolemaan näppejään.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Insomnium.net.

Insomniumin edellinen studiolevy One for Sorrow (2011) avasi ykköspaikalta, joten Shadows of the Dying Sunin paalu oli jokseenkin odotettu – varsinkin, kun metallikansa ostaa aktiivisesti levyjä kaupasta heti niiden ilmestyttyä.

Kentin Tigerdrottningen ilmestyi vasta vappuaattona, mutta ylsi jo hienosti kolmanneksi jättäen taakseen Tuomari Nurmion Dumari ja spuget bailaa -levyn, joka on periaatteessa live-albumi, mutta ei sitten kuitenkaan. Dumari ja spuget (2013) ylsi kakkoseksi noin vuosi sitten.

Joose Keskitalon Ylösnousemus pääsi pääsiäisen myötä viidenneksi, vaikka se muutama viikko sitten debytoidessaan jäi kauas top tenin ulkopuolelle. Keskitalon korkein sijoitus on Maan näkyjä -albumin (2011) nelostila.

Suvi Teräsniskan Pohjantuuli (#3, 2013) palasi kuudenneksi ja pari Juha Tapion levyäkin on taas mukana. Metalliyhtye Kaunis Kuolematon debytoi yhdeksäntenä esikoisalbumillaan Kylmä kaunis maailma.

Wigwamin uudelleenjulkaisuista on nyt vuorossa Tombstone Valentine (1970) ja se pääsi 11:nneksi. Valonkantajat-yhtyeen Pimentola aloitti sijalta 13. Heidän edellinen levynsä Tuomittu elämään (2012) käväisi yhdeksäntenä.

Pixiesin paluulevy Indie Cindy pääsi tällä erää 15:nneksi. Sinitaivas-yhtyeen Laitan likoon kaiken yllätti 16. tilalla. Punkrock-yhtye Nyrkkitappelun Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia yrittää vastata nimeään sijalla 18 ja Tulukset-bändin Pohjoisen pommikoneet pääsi 19:nneksi.

Kaaoksen Ystävät -yhtyeen Loppu ylsi viikon 16 listalla sijalle kahdeksan, korjattakoon se näin pari viikkoa myöhässä.

Rumban Albumilista 24.–30.4.2014
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) INSOMNIUM: Shadows of the Dying Sun
2. (1.) TUOMAS HOLOPAINEN: The Life and Times of Scrooge
3. (-) KENT: Tigerdrottningen
4. (-) TUOMARI NURMIO: Dumari ja spuget bailaa
5. (re) JOOSE KESKITALO: Ylösnousemus
6. (re) SUVI TERÄSNISKA: Pohjantuuli
7. (3.) KAIJA KOO: Kuka sen opettaa
8. (re) JUHA TAPIO: Tähtisarja – 30 suosikkia
9. (-) KAUNIS KUOLEMATON: Kylmä kaunis maailma
10. (re) JUHA TAPIO: Lapislatsulia
11. (-) WIGWAM: Tombstone Valentine
12. (2.) TRIPTYKON: Melana Chasmata
13. (-) VALONKANTAJAT: Pimentola
14. (15.) DJ KRIDLOKK: Mutsi
15. (-) PIXIES: Indie Cindy
16. (-) SINITAIVAS: Laitan likoon kaiken
17. (18.) ERI ESITTÄJIÄ: Nyt kolisee
18. (-) NYRKKITAPPELU: Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia
19. (-) TULUKSET: Pohjoisen pommikoneet
20. (11.) IMPALED NAZARENE: Vigorous and Liberating Death

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.