Vielä kerran auringon ympäri! – Mastodon Rumban listan ykköseksi

Edellisellä levyllään hopealle päässyt Mastodon rynnisti nyt kärkeen asti. Kakkossijalla yllätti vinyylipainoksen ansiosta Kemmurun Meiltä puuttuu kaikki.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Warner Bros.

Jenkkiyhtye Mastodonin The Hunter (2011) ylsi Rumban listan kakkoseksi ja nyt siis Once More ’Round the Sunilla lohkesi viimein paalupaikka. Kemmurun Meiltä puuttuu kaikki (2010) pääsi ilmestyessään tuoreeltaan kolmanneksi, mutta nyt uudelleenjulkaisuna peräti kakkossijalle.

Ed Sheeranin X (eli ”multiply”) debytoi hienosti kolmantena. + -esikoista (2011) ei nähty listalla ollenkaan. Hieman sama meno lienee sunnuntaisella Suomen virallisella albumilistalla.

Sammal-yhtyeen esikoinen vuodelta 2013 palasi 13:nneksi. Sen korkein sijoitus on kuudes. Metalliyhtye Kenzinerin The Last Horizon debytoi sijalla 15. Bändi on pitänyt levytystaukoa koko 2000-luvun.

Deathstarsin The Perfect Cult ilmestyi jo pari viikkoa sitten, mutta punnersi nyt 18:nneksi. Kebun To Jupiter and Back (#2, 2012) palasi 19:nneksi.

Vuosi on noin puolessa ja Rumban listan vuoden menestynein albumi on ollut toistaiseksi Tuomas Holopaisen The Life and Times of Scrooge, joka on tälläkin viikolla sijalla 12. Stam1nan SLK on kerännyt toiseksi eniten listapisteitä ja Pepe Willbergin Pepe ja Saimaa on rankingin kolmantena. Kaikki kolme ovat käyneet myös viikkolistan ykkösenä.

Aika näyttää, miten viikon iso ikävä uutinen eli Stupido Shopin lopettaminen näkyy listalla jatkossa. Tämän viikon listassa sen myyntejä lienee vielä mukana.

Rumban Albumilista 19.–25.6.2014
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) MASTODON: Once More ’Round the Sun
2. (re) KEMMURU: Meiltä puuttuu kaikki
3. (-) ED SHEERAN: x
4. (8.) ARCH ENEMY: War Eternal
5. (1.) LANA DEL REY: Ultraviolence
6. (3.) JACK WHITE: Lazaretto
7. (2.) ANATHEMA: Distant Satellites
8. (9.) RIVAL SONS: Great Western Valkyrie
9. (4.) LINKIN PARK: The Hunting Party
10. (7.) PEPE WILLBERG: Pepe ja Saimaa
11. (20.) VESKU JOKINEN & SUNDIN POJAT: Lomalla
12. (16.) TUOMAS HOLOPAINEN: The Life and Times of Scrooge
13. (re) SAMMAL: Sammal
14. (14.) COLDPLAY: Ghost Stories
15. (-) KENZINER: The Last Horizon
16. (17.) FIRST AID KIT: Stay Gold
17. (18.) ERI ESITTÄJIÄ: Vain elämää
18. (-) DEATHSTARS: The Perfect Cult
19. (re) KEBU: To Jupiter and Back
20. (re) THE BLACK KEYS: Turn Blue

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levy-Eskot, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (seitsemän kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.