Justin Bieber Kaisaniemessä: ”Jumala on luonut ihmisen kuvakseen”

Justin Bieber saapui Helsinkiin esittelemään lavakuntoaan Jukka Hätiselle.

11.08.2022

Justin Bieber
Kaisaniemen puisto, Helsinki
9.8.2022

Justin Bieber asteli Kaisaniemen puistoon pystytetylle lavalle Kurt Cobainin mumble rap -sukulaispojalta näyttäen: valkoinen lippalakki, valkoiset nopeahkot lasit, kookkaat valkoiset puuhelmet, auki oleva valkoinen huppari, pinkit hansikkaat, pinkki hihaton paita ja pinkit nahkapöksyt.

Kanadalaispopparin lavapresenssi mukaili muutenkin Soundcloud-räppärien omaksumaa lobotomy chiciä: täydellistä dissosiaatiota huokuva tyhjä katse kengänkärkiin ja välinpitämättömän oloista lampsimista lavan laidalta laidalle. Kun sekalainen seurakunta tanssijoita pölähti lavalle, Bieber tanssi mukana kuin ohjelmoituna.

Joni Haavisto/AOP

Miltei parituntista hittikimaraa rytmitettiin skriineillä esitetyillä videoklipeillä, joilla Bieber puhui jumalasta kameraa intensiivisesti tuijottaen. ”Jumala on luonut ihmisen kuvakseen”, video-Bieber sanoi ja Kaisaniemessä ollut Bieber palasi lavalle ilman paitaa, täyteen tatuoitua ylävartaloaan esitellen, mutta aivan yhtä poissaolevana esiintyen.

Show puksutti eteenpäin rutiininomaisena, mutta A-luokkaisena: Bieberin bändi soitti järisyttävän tiukasti, illan tähti lauloi juuri tarpeeksi ja soundit olivat tämänkokoiseksi konsertiksi poikkeuksellisen selkeät.

Konsertin kohokohdat olivat peräisin Bieberin viimeisimmältä levyltä Justicelta, johon konsertti myös aivan oikeutetusti keskittyikin. Groovaavalla bassoriffillä ratsastava gospel-kipale Holy, pompöösillä sydänsurukertosäkeellä ladattu Ghost ja raukean kesäisesti jazzahtava Peaches todistivat (jos Bieberin pitää mitään todistella), että hän on modernin popin karismaattisimpia esiintyjiä, joka kietoo 18 000 suomalaisfania pikkusormensa ympärille, vaikka täyttäisi sanaristikkoa lavalla.

Bieberin globaaliksi teini-idoliksi ja ennennäkemättömään lapsitähteyteen nostanut Baby sai kaikki muutkin kappaleet mukana laulaneelta yleisöltä äänekkäimmän vastaanoton, mutta naiivi erobiisi tuntui kauneusvirheeltä setissä. Tilalle olisi voinut aivan hyvin nostaa vaikkapa Stayn, jos tarkoitus oli saada yleisö pähkinöiksi.

Suomi sai todellisesta Bieberistä muutaman sekunnin väläyksen, kun ontariolaisstara pysähtyi ihailemaan puiston yli lentänyttä valkoposkihahniparvea. ”Kanadanhanhia! Tämän täytyy olla merkki…”, Bieber äimisteli, kunnes säpsähti takaisin rooliinsa ja katosi seuraavaan kappaleeseen.

Lisää luettavaa