Valitut Palsat – vielä kerran kesätunnelmiin!

Rumbassa 3/17 julkaistut Tomi Palsan kuvat.

30.10.2017

Valitut Palsat vievät vielä kertaalleen viime kesän tunnelmiin. Vallilan siirtolapuutarhan intiimistä ympäristöstä ysärifestivaalien kreisibailaukseen Tomi Palsan kuvin ja sanoin.

(Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Aqua / Lene
We Love the 90’s, Helsinki
25.8.2017

”90-luvun hömppäpopbändeissä on eroja, aivan kuten viineissä. Moneen muuhun alan räpeltäjään verrattuna­­ Aqua kuulostaa melkein Abban tasoiselta neroudelta. Parhaiten Barbie Girl -hitistään tunnettu yhtye oli ysärifestivaalin pääesiintyjänä ikävässä välikädessä. Ongelmat alkoivat heti, kun esiintymislavalle saatiin ihan oikeita soittimia. Tekniset viat myöhästyttivät keikan alkua 20 minuutilla ja tiukan huviluvan takia veto jäi odotettua lyhyemmäksi. Toivottavasti bändi pääsee pian takaisin Suomeen täyspitkälle keikalle.”

Liam Gallagher
Tall Ships Races, Turku
21.7.2017

”Heinäkuussa Aurajoen rannalla suuri oli kaunista. Massiivisten purjelaivojen suuruudelle veti vertoja korkeintaan Liam Gallagherin ego. Liamin osa ei ollut kadehdittava: artisti halusi esittää voittopuolisesti uuden soo­loalbuminsa materiaalia, mutta yleisön saivat syttymään tutut Oasis-kappaleet. Kuvaajalle Gallagher oli haastava kohde – ainakin jos halusi tähdestä kuvia, joissa hän ei kurkottele mikrofoniinsa kädet selän taakse vietyinä. Itse olin ennen keikkaa täysin varma, että Liam kieltää kaiken kuvaamisen keikallaan, mutta onneksi niin ei käynyt.”

Huora / Anni Lötjönen
Karmarock, Harjavalta
29.7.2017

”Jo muutaman tovin pikkuklubeja ja kellareita voitokkaasti kiertänyt Huora vietti ensimmäistä kunnollista festivaalikesäänsä ahkeroiden. Iloisin mielin esitettyä tanakkaa asiaa tarjoiltiin myöskin Harjavallan Karmarockissa, kenties Suomen miellyttävimmässä kesätapahtumassa. Huoran kaltaiselle riemastuttavan räävittömälle yhtyeelle on ehdottomasti tilausta. Ja yhtye on runsaan keikkailun myötävaikutuksella hitsautunut pelottavan kovaan iskuun. Hyvä!”

Austin Lucas
Vallilan siirtolapuutarha, Helsinki
16.6.2017

”Suuri Suomen ystävä Austin Lucas saapui alkukesästä Eurooppaan hieman erilaisen kiertueen merkeissä. Tapahtumapaikka ilmoitettiin lipun ostaneelle yleisölle vasta paria päivää ennen konserttia. Helsingissä Lucas pääsi esittämään laulujaan pieneen maanpäälliseen paratiisiin, kun Vallilan siirtolapuutarhassa sijaitseva pieni mökkipiha puutarhoineen toimi konsertin näyttämönä. Nelisenkymmentä onnekasta lipunhaltijaa kokoontui piknik-tunnelmissa kuuntelemaan, kun Lucas lauloi kilpaa pikkulintujen kanssa. Tämä oli ehdottomasti kesäiltojen parhaimmistoa.”

Astrid Swan
Flow-festivaali, Helsinki
13.8.2017

”Flow-sunnuntaihin herääminen sai monet erityisen herkille. Edellisen illan luonnonvoimien järjestämän näytöksen jälkimainingeissa saattoi tuntea itsensä pieneksi. Myös Astrid Swanin konsertti naulitsi katsojan suurten kysymysten äärelle. Astridin kamppailu syöpää vastaan oli varmasti tiedossa kaikilla, eikä asian annettu unohtua missään vaiheessa. Siitä piti huolen käytännössä jokainen konsertissa kuultu laulutekstin rivi. Tästä vaikuttavasta esityksestä puhutaan vielä pitkään.”

Lisää luettavaa