Rumba saa uuden päätoimittajan: Teemu Fiilin siirtyy lehden peräsimeen syksyn lehtiuudistuksen myötä

Pitkäaikainen musiikkijournalisti ja Rumban avustaja Teemu Fiilin aloittaa Rumban päätoimittajana lokakuussa.

Kuva: Markus Paajala

Rumba uudistuu syksyllä ja samalla vaihtuu lehden päätoimittaja. Uudeksi päätoimittajaksi nimitetään pitkän linjan musiikkitoimittaja Teemu Fiilin (36), jonka vahvuuksiin kuuluu monipuolinen musiikkiosaaminen kaikkein ajankohtaisinta uutta musiikkia myöten. Viisi vuotta tehtävässä toiminut nykyinen päätoimittaja Viljami Puustinen haluaa antaa tilaa tuoreille näkemyksille samalla kun lehti kokee muitakin uudistuksia.

Fiilin on työskennellyt toimittajana monissa musiikki- ja yleislehdissä, nettipalstoilla ja radiossa. Hän on toimittanut myös kaupunkikulttuuriin liittyvien projektien, kuten Flow Festivalin ja We Are Helsingin julkaisuja.

Uudella päätoimittajalla on kokemusta myös muusikon toimesta: hän on aiemmin soittanut muun muassa The Duplo! -yhtyeessä ja tekee edelleen elektronista musiikkia.

”Yksi julkaisu saattaa tulla vielä kesän aikana. Myös dj-hommia yritän tehdä vastaisuudessakin niin paljon kuin ehdin, koska se on minulle tosi rakas harrastus”, Fiilin lisää.

Fiilin listaa itselleen tärkeiksi musiikkigenreiksi esimerkiksi AOR:n, hiphopin ja balearic beatin, mutta painottaa, etteivät nämä linjaa Rumban sisältöä millään tavalla. ”Myös grunget ja muut rockimmat genret on käyty perusteellisesti läpi”. hän lisää.

Lehtiuudistuksen myötä Rumbaan on tiedossa aiempaa enemmän pitkiä, aiheeseen kattavasti paneutuvia artikkeleita. Lehden halutaan toimivan myös vahvemmin vuorovaikutuksessa Rumbablogin kanssa. Lisäksi Rumban tabletti- ja mobiiliversiot otetaan testikäyttöön syksyllä. Eivätkä uudistukset siihen lopu.

Fiilinistä tulee vuonna 1983 perustetun lehden kuudes päätoimittaja, kun alkuvuosien jaettu vastuu lasketaan Rami Kuusisen toimikaudeksi. Päätoimittaja Fiilinin ensimmäinen tuotos, uudistunut Rumba ilmestyy 7. lokakuuta 2011.