Ruotsalaislehti: Circle on maailman paras bändi jokaisella osa-alueella

Dagens Nyheterin musiikkitoimittaja yltyi ylistämään Circlen Roskilden-keikan maasta taivaisiin ja vähän päälle.

Kuva: Tuomas Laurila

Suomalainen metalli menestyy taas maailmalla, tosin tällä kertaa Saksan myyntilukujen sijaan voimme kiinnittää huomiomme ruotsalaismediaan ja jättää perinteisemmän metallikäsityksen sivummalle, kun NWOFHM eli New Wave of Finnish Heavy Metal valtaa alaa.

Lauantaina Roskilden festivaalilla esiintynyt porilainen kulttiyhtye Circle sai nimittäin ällistyttävän vastaanoton naapurimaastamme. Ruotsin suurimman aamulehden Dagens Nyheterin musiikkitoimittaja Nils Hansson käytti puolet Roskilde-aukeamastaan Circlen ylistämiseen.

Samalla Them Crooked Vulturesin ja Florence and the Machinen kaltaiset yhtyeet jätetään muutaman lauseen mittaiselle huomiolle.

Hansson vertaa Circlen ”totaalista visuaalista typeryyttä” ja heavyelementtien käyttöä Melvinsiin ja pohdiskelee, onko länsirannikkokaupunkien Seattlen ja Porin välillä jotain yhteistä.

Lisäksi Circle on Hanssonin mukaan vaatimattomasti ”maailman paras bändi jokaisessa kategoriassa.”

”He voivat soittaa ensin metallia, krautrockia tai freejazzia, kunnes minuutin päästä luvassa onkin jotain aivan muuta”, Hansson kirjoittaa.

Jos toinen kotimainen taittuu, koko Dagens Nyheterin artikkelin voit lukea täältä. Jos toinen kotimainen ei taitu, Google Translate lukemista helpottavalla, joskaan ei täydellisellä ruotsi-englanti-toiminnolla löytyy täältä.