Tänä vuonna ystävänpäivä on yhtä kuin valtakunnallinen keikkapäivä

Suomen rock-klubien liiton masinoima tempaus tuo kansan nautittavaksi ilmaiskeikkoja ympäri maata.

Kuva: Julius Konttinen

Näyttää siltä, että tiedossa on hyvin äänekäs ystävänpäivä. 14. helmikuuta nimittäin vietetään Suomen rock-klubien liiton järjestämää valtakunnallista keikkapäivää. Kaikki tempauksen alaisuudessa toimivat keikat ovat ilmaisia.

”Meillä on klubien kanssa tavoite, että ystävänpäivänä Suomi kuuluu avaruuteen! Bändejä on tulossa sellainen liuta, ettei ainakaan paljon jäädä vajaaksi. Klubeja on mukana Joensuusta Seinäjoelle ja Turusta Poriin ja esiintyjiä kokeneista hiihtäjistä ihan junnubändeihin. Pääsylippuja ei peritä missään, klubit ja bändit on messissä vaan sen takia, et musa on niin pirun siistii”, selittää Eeka Mäkynen Helsingin Nosturista.

Suomen rock-klubien liitto on perustettu alkuvuonna 2010. Se on säännöllistä elävän musiikin toimintaa järjestävien klubien yhteenliittymä, joka haluaa tuoda esiin keikkajärjestäjien näkökulman musiikkibisnekseen.

Tällä hetkellä liittoon kuuluu yli 20 klubia ympäri Suomen. Valtakunnallinen keikkapäivä on sen ensimmäinen julkinen ponnistus.

Rock-klubien liitto haluaa toimia myös vähälle huomiolle jäävien artistien äänitorvena. Valtakunnallisen keikkapäivänkin ohjelmisto painottuu voimakkaasti melko tuntemattomiin nimiin. Mäkynen selvittää liiton toimintafilosofiaa seuraavasti:

”Koemme että me, jotka olemme live-kulttuurin ytimessä, musiikin näköalapaikalla, olemme velvoitettuja myös löytämään sekä nostamaan uusia tuoreita artisteja kaiken kansan tietoisuuteen. Varsinkin nyt kun niitä ei enää levy-yhtiö puolelta niin ahkerasti ilmoille tuutata. Jatkossa on tarkoitus muun muassa nostaa ja palkita vuosittain muutama nimi, jota me omalta osaltamme puskemme läpi ja tarjoamme yhdessä parhaat staget ympäri maan. Ystävänpäivänä on tarkoitus koukuttaa jengi käymään keikoilla ja vaanimaan uusia nimiä.”

Tässä vielä valtakunnallisen keikkapäivän jo varmistuneet esiintyjät:

Helsinki
Bar Loose: Walkalone, +tba
Nosturi: Lord Est, Kuningasidea, Ras Henry & Finjam Reggae Band
Tavastia-klubi: Sydän, sydän, Big Wave Riders, Sporthorses

Hämeenlinna
Suisto-klubi: Bändimaraton – Wedding Crashers, PASA, F.A.L.L., The Promethean, Procella Ignis, Guerre Stellari ja koulubändejä (Ikärajaton klo 14-18, K-18 klo18- )

Joensuu
Kerubi: Luotain, 2songs, Citylight Ceremony, K-5, Restless Mind, MikeOne & Tuma + Edu, Little Jack, Human Ruins sekä Timanttiklubin DJ:t

Jyväskylä
Lutakko: Soulfallen, Code for Silence, Hayley’s Royal Whores sekä ”Loputon Gehennan liekki” – elokuva alkuillasta

Pori
Bar Kino: Rust´n´Rage, Roadside Story & Le Dommage

Seinäjoki
Rytmikorjaamo: Aste, Zamius

Tampere
Klubi: Picnic with Lulu, Jukka Ässä

Turku
Klubi: Reactor, Audrey’s Missing, 5th of April, Shades of Nowhere

Vaasa
Doo-Bop Club & Volume ry. esittää: Bon Jouni, Meadow Island

Esiintyjälista päivittyy tapahtuman Facebook-sivulla.