17-vuotias muusikko tekee lähes kaiken itse – Pessa on nimi, joka kannattaa painaa muistiin

Ota Pessa haltuun.

29.12.2020

Vuosi lähenee loppuaan, mutta se ei tarkoita etteikö uutta mielenkiintoista musiikkia ehtisi ilmestymään ja vieläpä aivan uusilta artisteilta. Yksi tällainen artisti on Pessa, joka on juuri julkaissut Sun kaa -kappaleen. Pessa tekee kotikutoista r&b:tä ja räppiä sekoittelevaa soundia, jolle löytyy kollegoita rapakon takaa.

Artistia kuunnellessa nousee mieleen ulkomaisia nimiä kuten Rex Orange County ja Knxwledge. Riimit ovat arkisia, mutta siksi varsin samaistuttavia, muistuttaen kotimaisia pitkän linjan tekijöitä kuten Päkää ja Karri Koiraa.

Pessa avasi taustaansa Rumballe ja väläytti myös tulevaa. Me suosittelemme tässä kohdin pistämään Pessan nimen muistiin ja tsekkaamaan mainitun biisin jutun alta.

Kuka on Pessa?
”Olen 17-vuotias musiikinopiskelija Kuopiosta. Musiikin harrastus alkoi mulla noin 7-vuotiaana, kun aloin soittamaan trumpettia. Oman musiikin tekeminen alkoi noin 4 vuotta sitten. Äänitin eka räppejä netistä pöllittyjen biittien päälle, mutta innostuin pian itsekin vääntämään omia biittejä.”

”Tällä hetkellä teen hyvin hiphop/jazz/lofi -vaikutteista musiikkia. Juuri ilmestynyt kappale on vasta mun toinen biisi, jossa on pelkkää laulua. Oon duunannut nyt vajaat 3 vuotta mun debyyttialbumia, joka on hyvin pitkälti räppiä. Albumi tulee ulos todennäköisesti ensi tammikuussa!”

Saamieni tietojen mukaan teet käytännössä kaiken itse?
”Tämä pitää täysin paikkaansa. Esimerkiksi tässä uudessa biisissä olen rumpuja lukuunottamatta soittanut kaikki soittimet itse. Myös lopussa oleva torvisoolo on siis minun soittama! Olen myös äänittänyt, miksannut ja masteroinut biisin itse.”

Mitä kertoisit uudesta biisistä?
”Biisi käsittelee fiiliksiäni erästä ihanaa tyttöä kohtaan. Sanoitukset syntyivät todella nopeasti, sillä olin kelaillut biisin aiheita tosi pitkään omassa päässäni ennen kuin päätin edes tehdä koko kappaletta. Biisinteko kesti alle vuorokauden, tosin äänitin vielä jälkeenpäin joitain pieniä pätkiä uusiksi.”

Lisää luettavaa