1980-luvun parhaat asiat ja ilmiöt yhdistävä Stranger Things on saanut ihmiset hullaantumaan myös Suomessa – oletko vielä nähnyt?

Stranger Things on tämän vuoden televisiotapaus.

Netflixissä julkaistu Stranger Things -sarja on noussut huimaan suosioon parissa viikossa. Winona Ryderin tähdittämä sarja naittaa yhteen X-Filesin, 80-luvun teinileffat, kauhuelokuvat ja The Goonies -seikkailupätkät tavalla, joka on saanut kaikki 1980-luvulla kasvaneet kirjoittamaan ylisanoja sarjasta. Esimerkiksi IMDB-sivustolla sarjan arvosana on tällä hetkellä 9,2 kymmenestä mahdollisesta.

Elokuvan Dario Argenton slasher-elokuvia, Lucio Fulcin splatteriä, John Carpenterin sävellyksiä ja pahaenteistä synapoppia henkivä soundtrack on sekin silkkaa magiaa. Sarjan musiikin on säveltänyt parivaljakko Kyle Dixon ja Michael Stein, joka on kaksi neljäsosaa S U R V I V E-nimisestä yhtyeestä.

Nyt S U R V I V E on julkaisemassa täyspitkää albumia. RR7349-niminen levy julkaistaan syyskuussa Relapse Recordsin toimesta. Eittämättä Relapsella hierotaan karvaisia käsiä yhteen: Stranger Things -hype on kuumimmillaan ja ainakin luulisi, että tämä vaikuttaa myös albumin myyntitilastoihin.

Kuuntele ensimmäinen maistiainen syyskuun 30. päivä ilmestyvältä levyltä alta. Sen alta näet sarjan ensimmäisen trailerin.