1990-luvun brittipop oli hallituksen salaliitto, väittää My Bloody Valentinen Kevin Shields

My Bloody Valentinen Kevin Shields
MBV:n kitaristi Kevin Shields

Shoegaze-kuningas Shields uskoo, että Britannian salaisella palvelulla oli näppinsä pelissä Oasiksen ja kumppaneiden suosiossa.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Tomi Palsa

My Bloody Valentinen johtohahmo Kevin Shields intoutui The Guardian -lehden tuoreessa haastattelussa esittämään salaliittoteorian Oasiksen 1990-luvulla luotsaaman britpop-suuntauksen suosiosta. Shields uskoo, että brittipop oli osa Ison-Britannian hallituksen suunnitelmaa.

Haastattelussa toimittaja kertoo Shieldsin reagoineen ärsyyntyneesti kysymykseen 1990-luvun Cool Britannia -kulttuuri-ilmiöstä, johon britpop tuolloin liitettiin osaksi.

”Hallitus tuki britpopia erittäin voimakkaasti. Olisi mielenkiintoista päästä joskus lukemaan MI5:n asiakiakirjat britpopista”, Shields kertoi haastattelussa viitaten Ison-Britannian salaiseen palveluun ja jatkoi: ”Kangas toden teolla vedettiin kaikkien silmille silloin”.

Shields paljasti haastattelussa myös, että hänen muistikuvansa vuosistaan Primal Screamin keikkakitaristina ovat melkoisen hämäriä.

”Olin hirveä kolmekymppisenä. Tein typeriä, järjettömiä asioita. Elin siihen aikaan täysillä kaikin eri tavoin. Käytin paljon huumeita. Muistan alkuvaiheen ja muutaman viimeisistä keikoista heidän kanssaan, mutta kaikki muu on melko sekavaa”, Shields kertoi vuosien 1999 ja 2006 välisestä ajastaan Primal Screamissa.

The Guardianin haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan lehden sivuilla.