20 vuotta sitten ilmestyneen, koko musiikkimaailman mullistaneen albumin kansikuvan salaisuus on viimein paljastettu

OK Computerin kansikuvan risteys on viimein paikallistettu.

Radiohead
Radiohead

Radioheadin OK Computer ilmestyi vuonna 1997. Ei liene vähättelyä sanoa, että yhtye mullisti albumillaan koko musiikkiteollisuuden.

Nyt vaivaiset 20 vuotta albumin ilmestymisen eräs Radiohead-fani on viimein selvittänyt, missä albumin kannessa nähtävä risteys sijaitsee. Selvittääkseen asian hän otti yhteyttä AARoads.com-sivustoon, joka on tieverkostojen bongaajille ja harrastajille (kyllä, tietenkin tällaisia on!) tehty sivusto.

Pienen salapoliisityön ja ilmeisesti satelliittikuvien perusteilla sivustolla lopulta päädyttiin oikeaan paikkaan: itään vievään risteykseen I-84 ja I-91 -valtateiden risteymässä Hartfordin kaupungissa Connecticutin osavaltiossa USA:ssa.

Samainen Reddit-käyttäjä päätteli, että kuva on otettu Hilton-hotelliketjun huoneen ikkunasta elokuun 20. päivä vuonna 1996. Tuolloin Radiohead yöpyi hotellissa soittaessaan erään viimeisesti keikoistaan USA:ssa ennen matkustamistaan takaisin Englantiin äänittämään OK Computeria.

Maailmalla kulkee huhuja siitä, että Radiohead olisi lähdössä OK Computerin kunniaksi albumin 20-vuotisjuhlakiertueelle.

Huvilateltalle taas? Toivotaan!