2000-luvun merkittävin suomalainen punklevy-yhtiö saa oman dokumentin – katso traileri täältä

Combat Rock Industrystä tulee dokumentti!

Punklevy-yhtiö Combat Rock Industrystä tulee dokumentti.

Tee se itse -elämä – Combat Rockin tarina -dokumentissa ääneen pääsevät niin Combat Rockin kautta musiikkia julkaisseiden yhtyeiden jäsenet kuin Combat Rock Industrynkin toimijat – jotka luonnollisesti soittivat yhtyeissä itsekin.

Combat Rock Industrya voidaan pitää yhtenä 2000-luvun tärkeimmistä vaikuttajista kotimaisessa punkskenessä, johon se jätti jälkensä laadukkaasti tehdyillä julkaisuilla ja bändiensä ahkeralla keikkailulla. Levy-yhtiö menestyi niin punkkareiden syvissä riveissä kuin koko kansan listasijoituksillakin.

”Kasvoin Combatin levyjä kuunnellen ja sille äänittäneiden bändien keikoilla käyden. Koko Combatin tarina sekä heidän tapansa tehdä julkaisuja ja kiertueita oli todella inspiroivaa. Laatu ja aitous kohtasivat siinä hyvin”, kertoo dokumentin ohjaaja Janne Tanskanen.

Ensimmäiset kuvaukset dokumenttiin tehtiin jo kesällä 2013, joten elokuvan tekoprosessin aikana on ehtinyt tapahtua paljon.

“Dokkarin kuvausten aikana päähenkilöiden elämässä tapahtui isoja muutoksia, joka laittoi kässärin ja leikkauksen vielä kertaalleen uusiksi ja johti myös lisäkuvauksiin”, valaisee toinen ohjaaja Ville Asikainen.

Elokuvan alustava julkaisu on suunniteltu alkuvuodelle 2019.