2000-luvun progesuuruus The Mars Volta lopettaa

Bändin perustajakaksikko Cedric Bixler-Zavala ja Omar Rodríguez-López on pistänyt pillit pussiin ilmeisen riitaisissa väleissä.

Kuva: Tomi Palsa

Yhdysvaltalaisen progebändi The Mars Voltan tie näyttää tulleen päätökseensä. Yhtye julkaisi viime vuonna viimeiseksi jääneen albuminsa Noctourniquet, jonka jälkeen yhtye jäi syksyllä tauolle.

Bändin vokalisti Cedric Bixler-Zavala avasi kuitenkin eilen sanallisen arkkunsa Twitter-tilillään, jossa hän suorasukaisesti ilmoitti bändin tarun olevan päättynyt ja sysäsi vastuun lopettamisesta tyystin yhtyetoverilleen kitaristi Omar Rodríguez-Lópezille.

En voi vain istua ja teeskennellä enää. En ole enää The Mars Voltan jäsen. Surullista, mutta se on totta”, kirjoitti Bixler-Zavala Twitterissä.

Mies kertoi yrittäneensä viimeiseen asti saada bändiä jatkamaan, mutta hänen mukaansa Rodríguez-López ei ollut enää kiinnostunut, koska hän halusi mieluummin keskittyä uuteen projektiinsa Bosnian Rainbowsiin.

Bixler-Zavala ja Rodríguez-López perustivat The Mars Voltan vuonna 2001, kun heidän edellinen yhtyeensä At the Drive-In hajosi. The Mars Volta ehti julkaista kaikkiaan kuusia albumia, joista bändin debyytti De-Loused in the Comatorium ilmestyi vuonna 2003.