50 Centin Suomen-keikoilla esiintyvä suomalainen naisartisti Sana: ”Saan melkoisen läjän dickpicejä ja muuta matskua”

Sana kertoi Rumban haastattelussa kohtaamastaan vihasta.

19.10.2022

Uutisoimme tänään täällä, miten 50 Centin lämmittelijät supertähden neljälle keikalle Suomeen julkistettiin.

Mukana keikoilla nähdään Kube sekä Kuopiossa myös huikeassa nosteessa oleva Mouhous. Yllättävin nimi oli kuitenkin musiikissaan modernia poppia ja räppiä musiikissaan yhdistelevä Sana.

50 Cent on itsekin myöntänyt esimerkiksi täällä sanoitustensa olevan misogynistisia. Hän on kuitenkin perustellut sanoituksiaan sillä, että kyseessä on taiteilijan vapaus kertoa maailmasta.

”Sanoitukseni ovat misogynistisiä, mutta aiotko kertoa maalarille, mistä hän saa tehdä taideteoksen? Olen taiteilija. Miksi minun pitäisi ottaa huomioon, mitä mieltä muut ovat sanoituksistani? Elokuvista ja televisiosta sanotaan, että niissä taide jäljittelee elämää. Sama pitäisi huomioida myös musiikissa.”

Siksi onkin huomionarvoista, että nimenomaan feministisestä näkökulmasta sanoituksissaan tunnettu Sana on päässyt lämmittelemään 50 Centiä tämän kiertueelle.

Rumba on seurannut Sanan uraa tarkasti jo sen alkuajoista lähtien. Ensimmäisen kerran uutisoimme Sanan singlestä Ainoo mitä pyydän vuonna 2017.

Haastattelimme Sanaa viime vuonna hänen julkaistua tuolloin uusimman singlensä Viimeinen. Kappaleeseen julkaistiin rohkea video.

Tuolloin Sana kertoi avoimesti alkoholiongelmastaan ja suhtautumisestaan alastomuuteen. Haastattelussa hän muun muassa kertoi saavansa vihapostia aina julkaistessaan bikinikuvan tai alusvaatekuvan.

”Mietin ajoittain sitä, miksi ihmiset kommentoivat toisille niin negatiivisesti, miksi pitää olla ilkeä? Mitä sillä saavuttaa? Jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, niin tarviiko edes sanoa? Kukaan ei ole missään olosuhteissa oikeutettu haukkumaan tai arvostelemaan toista. Luulen, että nämä haukkujat voivat itse jotenkin huonosti, ja toivon että he tajuavat hakea apua omaan pahaan oloonsa, eivätkä pura sitä toisiin. Esim bikinikuvien haukkujat eivät varmasti hauku toisia rannalla. Tämä viha on vain somessa, enkä varmasti ole ainoa, joka sitä kohtaa”, Sana kertoi haastattelussa.

Koko haastattelun voit lukea täältä. Linkistä voit katsoa myös videon.

Haastattelimme Sanaa myös vuonna 2020 hänen tehtyä kappaleen nettihäriköinnistä. Tuolloin hän kertoi seuraavaa:

”Aloin julkaisemaan musaa ollessani teini. Eihän se mitään priimaa ollut, mutta siitä seurannut kiusaaminen, turpaan vetäminen, uhkailu ja haukkuminen oli aivan aiheetonta. Sain niin paljon paskaa niskaa, vaan siksi että harrastin räppäämistä. Se oli teinitytölle kova paikka”, Sana kertoi ja jatkoi:

”Jatkuva huorittelu ja tapa ittes -kommentit ovat vielä tätäkin päivää. Lisäksi saan melkoisen läjän dickpicejä ja muuta runkkausmatskua. Se on häiritsevää, eikä kenenkään tarvitsisi kokea sellaista.”

Tuon haastattelun voit lukea täältä.

Tänä vuonna Rumba haastatteli Sanaa artistin julkaistua Irti huumeista ry:n Huumekulma -keskusteluformaatin tunnusmusiikin. Tuolloin hän kertoi haastattelussa seuraavaa:

”On ok olla rikki. On ehdottomasti ok itkeä ja näyttää tunteensa. Asioita ei pidä pitää sisällään tai jäädä niiden kanssa yksin. Olen aina halunnut olla avoin ja rehellinen kaikesta. En voi muuttaa mennyttä, mutta voin auttaa toisia omien kokemusteni kautta. Jospa joku välttäisi sen avulla tekemästä samoja virheitä kuin minä tein. Se ajatus antaa rohkeutta tuoda vaikeitakin asioita esille”, hän kertoi ja jatkoi:

”Olen avautunut alkoholiongelmastani julkisesti ennenkin, mutta mielenterveydellisistä haasteistani en. Musiikillisesti ulostulo on ensimmäinen molempien osalta. Julkaisupäivää edeltävänä iltana iski paniikkikohtaus: ahdisti ja tuntui siltä, etten saa henkeä. Itkin hysteerisesti, sillä julkaisu jännitti ja pelotti niin paljon. Että ei tämä tosiaan helppoa ole. Mutta sitäkin tärkeämpää.”

Kyseisen haastattelun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa