Vuoden 2017 Brit Awards -ehdokkaat julki: David Bowien Blackstar ehdolla vuoden levyksi – grime sai arvoisensa tunnustuksen

Leonard Cohen on ehdolla ulkomaisen miesartistin kategoriassa.

Skepta / Fullsteam

Brit Awards tulee taas ja nyt ehdokkaat on julkistettu. Huomiota ansaitsee se, että grime-kentän kovat nimet Kano, Skepta ja Stormzy ovat kaikki ehdolla. Heidän palkitsemista voisi pitää pienoisena ihmeenä, grime-nimet kun eivät perinteisesti ole Brit Awardseissa juhlineet. Nyt siihen on pienoinen mahdollisuus.

Vuoden levyksi ovat ehdolla David Bowien Blackstar, Kanon Made in the Manor, Michael Kiwanukan Love & Hate, Skeptan Konnichiwa ja The 1975 -yhtyeen I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it.

Kaikki ehdolla olevat levyt olivat ehdolla myös Mercury Prize -palkinnon voittajaksi. Tuolloin palkittiin Skeptan Konnichiwa -albumi. Todettakoon, että brittilehti NME:n mielestä vuoden parhaimman levyn teki The 1975. Guardianin listauksessa parhaimmaksi britiksi nousi David Bowie.

Parhaan naisartistin palkinnosta kamppailevat Anohni, Ellie Goulding, Emeli Sandé, Lianne La Havas ja Nao. Flowssa esiintynyt Anohni on kerännyt suitsutusta kriitikoilta ympäri maapallon.

Parhaan miesartistin palkinnosta kamppailevat Craig David, David Bowie, Michael Kiwanuka, Kano ja Skepta.

Parhaaksi yhtyeeksi ovat ehdolla The 1975, Bastille, Biffy Clyro, Little Mix ja Radiohead.

Läpimurrosta ovat ehdolla Anne-Marie, Blossoms, Rag’n’Bone Man, Skepta ja Stormzy. Tässä kohdin todettakoon, että Rag ’n’ Bone Man on jo palkittu kriitikoiden valintana.

Katso loput ehdokkaat täältä. Brit Awards pidetään 22. helmikuuta.