Aerosmith-laulaja Steven Tyleria vastaan nostettu syyte 1970-luvulla väitetysti tapahtuneesta alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Vakavia syytöksiä.

30.12.2022

Aerosmith-laulaja Steven Tyler on haastettu Julia Holcomb -nimisen naisen toimesta oikeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja fyysisestä sekä henkisestä pahoinpitelystä.

Väitetty hyväksikäyttö ja pahoinpitely tapahtui 1970-luvulla. Holcomb oli tapahtuma-aikaan 16-vuotias.

Syytteen mukaan nykyään 74-vuotias Tyler oli tuolloin 25-vuotias ja Holcomb täyttänyt juuri 16 vuotta. Syytteen mukaan Tyler oli vienyt Holcombin keikan jälkeen hotellihuoneeseen Portlandissa ja harrastanut siellä seksiä siitäkin huolimatta, että Holcomb oli kertonut olevansa alaikäinen. Toisen kerran he olivat tavanneet Seattlen keikan jälkeen: Taylor oli lennättänyt Holcombin Seattleen, harrastanut hänen kanssaan seksiä ja lennättänyt Holcombin sitten takaisin Portlandiin.

Syytteen mukaan Tylerin suostutteli myöhemmin Holcombin vanhemmat tekemään Tylerista Holcombin laillisen huoltajan. Tyler ja Holcomb muuttivat yhteen. Syytteen mukaan Tyler antoi Holcombille alkoholia ja huumeita ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen. 17-vuotiaana Holcomb tuli raskaaksi, mutta Tyler pakotti hänet tekemään abortin. Pian tämän jälkeen Holcomb erosi Tylerista ja muutti takaisin Portlandiin.

Syytteen mukaan Tyler on kertonut heidän suhteesta vuonna 2004 ilmestyneessä Does the Noise in My Head Bother You?: A Rock ’n’ Roll Memoir -kirjassaan. Holcombia ei mainita kirjassa nimeltä, mutta Holcomb kertoo kirjan aiheuttaneen hänelle häpeää, stressiä ja ahdistusta.

Tyleria nimeä ei suoraan mainita syytteessä. Holcomb on kuitenkin aiemminkin puhunut tapauksesta.

Lisää luettavaa