”Älkää tuoko lisää räppäreitä, mulla täynnä jo mun maha” – Ettan ja Gettomasan yhteisbiisissä ei temppuilla vaan räpätään

Perus.

10.07.2022

Tänä keväänä Jyväskylässä syntyi kappale, joka tulee löytymään Ettan tulevalta kakkosalbumilta. Kuten jo aiemmin tällä viikolla kerroimme, kyseessä on Ettan ja Gettomasan yhteisbiisi, jonka nimi on Perus. Kyseinen veto sai ensiesityksensä jo toukokuussa, kun Gettomasa ja Etta esiintyivät yhdessä Jyväskylästä alkaneella Rap City -yhteiskiertueella.

Lyhyessä mutta tiiviissä Perus-biisissä Etta ja Gettomasa pelaavat yhteen jopa yllättävän nätisti. Itsevarmalla hekumoinnilla ja omien taitojen korostamisella kyllästetty setti takoo eteenpäin niin varmalla otteella, että kaksikon keskinäinen sanailu muodostaa kyseenalaistamattoman tukevan räppikappaleen. Ei mitään kikkailuja, vaan kovaa riimittelyä ja makoisasti rullaava biitti – ja se on siinä.

”Olin Kiron ja Alex Leonen kanssa studiolla Jyväskylässä, kun Masa koodasi”, Etta kertoo. ”Allu oli tehnyt yhdessä Pielmannin kanssa biitin, ja mulle tuli heti inspis kirjoittaa räpit. Masa oli fiiliksissä mun ideasta ja teki tähän oman versen. Olen erityisen ylpeä mun versestä, menin johonkin hulluun flow-tilaan sitä tehdessä. Joka läppä big fact. Sika hienoa päästä julkaisemaan Masan kanssa biisi. Kaiken jälkeen, mulla on kuitenkin paljon rispektiä Gettomasaa kohtaan. Toivon, että tämä biisi jättäisi oman jälkensä suomirapiin.”

Ettan vuosi sitten julkaisema Tyttö-niminen debyyttilevy on tähän mennessä striimannut kultaa. Tänä keväänä artisti teki Pihlajan kanssa historiaa, kun kaksikon Ei bändäreit -ep:ltä lohkaistu Bändäri-biisi nousi Suomen Spotifyn listaykköseksi ensimmäistä kertaa naisartistien tekemänä yhteiskappaleena.

Katso Niko Hirvimäen tekemä Perus-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa