Ambient-pioneeri Midori Takada saapuu Suomeen

Ambient-pioneeri saapuu Suomeen.

21.01.2019

Fullsteam Agencyn Temppeliaukion kirkon konserttisarja täydentyy keväällä japanilaisen ambient-pioneeri Midori Takadan vierailulla.

Arvostettu säveltäjä ja perkussionisti esiintyy kirkossa maanantai-iltana 27. toukokuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 23. tammikuuta Lippupisteessä ja Tiketissä.

Klassisen musiikin taustan omaava Midori Takada debytoi perkussionistina Berliinin sinfoniaorkesterissa 70-luvun lopussa. Tuolloin Berliinistä käynnistyi myös perinteisesti länsimaisten miesten edustamaa minimalistista ambientia muovanneen ja rajoja rikkoneen artistin jo 40 vuotta kestänyt monipuolinen ja aktiivinen ura. Steve Reichin, Brian Enon ja Terry Rileyn tuotannosta sekä Afrikan ja Aasian perinnemusiikista inspiroitunut Midori Takada on viettänyt viimeiset 20 vuotta tiiviisti teattariproduktioissa säveltäen ja esiintyen, mutta vaikuttavaan taitelijaelämään mahtuu kunnioitettavan soolouran lisäksi myös laaja-alaista tekemistä eri taiteenmuotojen parissa.

Takada tunnetaan myös mm. säveltämisestä ja esiintymisistä elokuvan, pelien ja anime-taiteen maailmoissa sekä free jazz -yhtye Ton-Klanin jäsenenä.

Midori Takadan soolouran käyntiin potkaissut ensialbumi, analogiselle nauhalle vuonna 1983 tallennettu Through The Looking Glass on vuosien saatossa noussut tunnetuksi ja arvostetuksi harvinaisuudeksi. Levyn uusintapainos sekä 20 vuoden julkaisutauon rikkonut, heinäkuussa ilmestynyt EP Le Renard Bleu ovat siivittäneet unenomaisesta ja meditatiivisesta soundistaan tunnetun Takadan paluuta esittämään omaa tuotantoaan festivaalilavoille sekä loppuunmyytyihin konserttisaleihin.

Tietoja keikasta alla.

*

LIPUT:
Myyntiin ke 23.1.2019 klo 9
– ennakkoon Lippupisteestä ja Tiketistä alk. 27,50 EUR
– ovelta 29 EUR

Lisää luettavaa