Kotimaisen ambient-säveltäjä Ahon uudella kappaleella kuullaan kanadalaisen Wolf Parade -yhtyeen Spencer Krugia

PME:n kautta ilmestyvä single on nimeltään Naive Naive.

26.11.2021

Ambient-tuottaja Aho ilahduttaa kansainvälisellä yhteistyöllä. Tänään julkaistussa Naive Naive -kappaleessa kuullaan nimittäin Ahon kädenjäljen lisäksi kanadalaisen Wolf Parade -yhtyeen muusikkoa Spencer Krugia. Aiemmin tänä syksynä Ahoa saattoi kuulla Calvin Kleinin mainoskampanjan tunnusmusiikkina, josta kerroimme lisää täällä.

Aho – oikealta nimeltään Matti Ahopelto – julkaisi syyskuussa myös ensimmäisen singlen tulevalta levyltään. Tänään ilmestynyt Naive Naive avaa entisestään “Aho season 2” -aikakauden moniulotteisuutta, sillä artisti kertoi jo edellisen biisin yhteydessä tunnustelevansa uudenlaisia tapoja luoda.

“Uusimman kappaleen myötä esitellään perinteisempää ilmaisua, joka on kuitenkin jollain tavalla tosi pop. Tässä ikään kuin korostuu, että tällä projektilla voi tehdä kaikenlaista, eikä se ole sidoksissa siihen, että kaiken pitäisi olla instrumentaali-ambientia”, Aho summaa tänään julkaistua biisiä.

Krugin ja Ahopellon yhteistyö sai alkunsa Siinai-yhtyeen ansiosta, josta Aho kertoo seuraavaa: “Joensuu 1685 oli kiertueella Wolf Paraden kanssa ja yhtyekaverilleni tuli idea ehdottaa Spencerille yhteistyötä. Päädyimme tuottamaan Siinain levyn yhdessä, ja puhuimme jopa siitä, että tekisimme teknolevyn kahdestaan. Ei me sitä kuitenkaan koskaan tehty, ja päädyttiin ihan eri suuntaan Naive Naive:n kanssa.”

Kappale on rauhaisan hidas sukellus viattoman energian sisuksiin, avautuen kuuden minuutin aikana levollisesti kuin aurinkoa kohti kurottava kesän kukka. “Matti oli jo nimennyt instrumentaalin Naive Naiveksi, kun hän lähetti kappaleen minulle. Kysyin miksi, ja hän kertoi nimivalinnan johtuneen siitä, että kappaleessa täysin ilman minkäänlaista särmää soiva syntikka muistutti häntä nuorekkaasta viattomuudesta tai naiiviudesta – mielentila, jonka hän kokee lohdullisena”, Krug avaa kappaleen olemusta.

Kappaleessa vierailevat myös solisti Ringa Manner sekä Los Angelesissa asuva Christopher Stracey, jonka Ahopelto pyysi mukaan ihastuttuaan muusikon tänä vuonna julkaistuun ambient-levyyn.

Kuuntele Naive Naive alta.

Lisää luettavaa