Calvin Kleinin mainosvideollakin soineen suomalaisartistin uusi kappale on oodi Zelda-pelille

Ensimmäinen single Ahon tulevalta albumilta kielii uudesta musiikillisesta heräämisestä.

18.09.2021

Kakkosalbumiaan valmisteleva Aho julkaisi eilen ensimmäisen singlen tulevalta levyltään. Aikaisemmin japanilaisvaikutteita ambient-musiikissaan hyödyntäneen PME:lle levyttävän artistin Windwaker-kappale kielii uudesta musiikillisesta heräämisestä, jonka myötä uusi albumi tulee Ahon sanojen mukaan olemaan villi yhdistelmä kaikkea mitä hän osaa ja mitä hän ei osaa.

Kappaleen tekoprosessi oli poikkeuksellisen moniulotteinen. Alunperin Aho sävelsi ja tuotti Windwakerin alkuosan lähes valmiiksi, ja kutsui sitten ystävänsä Laura Ahopellon, Mikko Joensuun ja Tapio Viitasaaren studiolle rentoon illanviettoon, jonka aikana porukka kokeili erilaisia kappaleeseen mahdollisesti sopivia elementtejä. Lopulta Ahon sisar Laura Ahopelto päätyi soittamaan huilullaan biisin päämelodian, ja Joensuu ja Viitasaari rikastivat kokonaisuutta klarinetin ja alttotorven vuoropuhelulla.

Tarina ei kuitenkaan suinkaan pääty tähän, sillä vielä samana iltana Aho tilasi Fiverr-nimisestä freelance-palvelusta yhdysvaltalaismuusikko Derek Cranen soittamaan kappaleen melodiaa okariinalla. Tästä päästäänkin kappaleen teemalliseen sisältöön, sillä kyseinen instrumenttivalinta – kuten kappaleen nimikin – on viittaus Zelda-peliin, johon Aho oli teinivuosinaan koukussa, ja jolle Windwaker on yhdenlainen kunnianosoitus.

Vielä ennen valmistumistaan kappale muun muassa käväisi Torinossa ja Herttoniemessä miksattavana sekä New Yorkissa masteroitavana, ja sai Vestan lainaamaan ääntään pieneen mutta tärkeään rooliin. “Olen äärimmäisen innoissani tulevasta albumista, ja koen Windwakerin olevan oivallinen alkusoitto ja seikkailuun kutsu koko albumille”, Aho sanoo.

Ahon musiikki on lähiaikoina soinut muotimerkki Calvin Kleinin uusimmassa mainoskampanjassa, josta kerroimme täällä. Artisti julkaisi debyyttialbuminsa viime vuoden loppupuolella. Uusimman singlen pääset kuuntelemaan alta.

 

Lisää luettavaa