Amelia Earhartin kohtalo jäi ikuiseksi mysteeriksi – Iisaa asia kiinnostaa niin paljon, että hän teki siitä kokonaisen albumin

Iisalta maistiainen tulevalta levyltä.

Markus Paajala

Regina-yhtyeessä uransa aloittanut Iisa on julkaissut tähän mennessä kolme sooloalbumia.

Fullsteam Recordsin kanssa juuri uuden levytyssopimuksen solminut laulaja–lauluntekijä julkaisi tänään uuden singlen tulevalta, neljänneltä levyltään.

Uuden kappaleen nimi on Ei sodassa ei rakkaudessa. Se on tehty yhdessä tuottajakaksikko Artturi Tairan ja Miikka Koiviston kanssa. Amelia-albumi ilmestyy vuonna 2021 Fullsteam Recordsin julkaisemana.

”Ei sodassa ei rakkaudessa on yksi monista ovista tulevan levyn maailmaan. Amelia-levy on niin moninainen ja rikas kudelma fantasiaa ja todellisuutta, että vaihtoehtoisia sisäänkäyntejäkin löytyy useampia. Ei sodassa ei rakkaudessa edustaa biisinä itselleni siltaa mun aiemmasta tuotannostani uuteen, yhdessä Artturin ja Miikan kanssa luotuun Iisa-maailmaan. Sen maailman luominen on perustunut keskinäiseen luottamukseen, jossa on ollut tilaa kokeilla ja etsiä vapaasti uusia ulottuvuuksia mun musiikilliselle ilmaisulleni. Tästä rajattomasta tilasta on syntynyt erittäin fokuksessa olevaa musiikkia. On jännittävää luovuttaa ensimmäinen maistiainen kuulijoille materiaalista, jota me ollaan visusti omassa rauhassamme viimeisen vuoden aikana työstetty.”, Iisa kertoo.

Amelia-levyn kehyskertomuksena on sen minäkertojan fiksaatioksi kehittyvä suhde Amelia Earhartiin, vuonna 1937 Tyynellämerellä kadonneeseen amerikkalaiseen lentäjään. Earhart yritti lentää ensimmäisenä naisena maailman ympäri koneen hajotessa kesken matkan ja Earhartin kohtalon jäädessä ikuiseksi mysteeriksi.

Iisan edellinen levy Päivii, öitä ilmestyi vuonna 2018 EMI Finlandin kautta. Tuolloin Iisa kertoi levystä Rumba-tv:n haastattelussa. Haastattelun näet kappalelinkin alta.