Amerikkalaiset vihaavat Justin Bieberiä selvästi enemmän kuin Lady Gagaa

14.05.2013

Mutta Chris Brown on kaikkein vastenmielisin lurjus.

Kuvat: Ben Watts & Mariano Vivanco/Universal

Rolling Stone uutisoi Public Policy Pollingin uudesta musiikkipitoisesta mielipidetutkimuksesta, jossa amerikkalaisia pyydettiin arvioimaan eri musiikkilajeja ja niitä tulkitsevia tähtiä – sekä Snoop Doggin nimivalintaa, Justin Timberlaken urasuunnitelmia ynnä muita huomattavan tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Yhteistuloksissa Lady Gaga ja Justin Bieber saivat jokseenkin samat inhoprosentit (50 ja 54), mutta hölmöjen kohujen ryvettämä kanadalaisnuorukainen oli tasaisemmin inhottu sekä demokraattien että republikaanien keskuudessa eikä onnistunut tavoittamaan likikään samoja tykkäyslukemia kuin italialaissukuinen pekonihaalaritar – jälkimmäisestä tykkää sentään 29 % amerikkalaisista, kun Bieberin on tyytyminen kahteenkymmeneen. Puoluekannan mukaan siivilöitynä Lady Gaga on erityisesti konservatiivisen oikeiston hampaissa – demokraatit puolestaan eivät pidä burleskipopparia erityisen kauheana olentona.

Rihannan entinen, nykyinen, entinen, nykyinen, entinen poikaystävä ja pahoinpitelijä Chris Brown kuitenkin tyhjensi pajatson olemalla suorastaan 57-prosenttisesti vihattu ja vain 13-prosenttisesti pidetty. Miekkonen saa halveksuntaa tasapuolisesti liki jokaisessa väestöryhmässä.

Jay-Z:n ja Beyoncén äskettäinen epäisänmaallinen vierailu kommunistisessa Kuubassa kaikkine välipuheineen näkyy myös puoluekartalla. Kumpikin saa yhteistuloksena melko kehnon tykkäysprosentin, mutta tarkempi silmäys osoittaa, että on taas vastakkainasettelun aika. Demokraatit palvovat Beyoncéta yhtä varauksettomasti kuin republikaanit inhoavat Jay-Z:tä.

Musiikkimaku on amerikkalaisten parissa melko yhdenmukaista – puolet kansasta ei tiedä, mitä sanoa dubstepista ja kolmannes vihaa sitä, mutta seitsemän kymmenestä rakastaa kantria.

Yhdysvalloissa niin kuin kaikkialla maailmassa muutosvastarinta on kovaa. Kun heiltä kysyttiin mielipidettä rap-muusikko Calvin Broaduksen taiteilijanimestä, jopa ikivanha Snoop Doggy Dogg sai enemmän kannatusta kuin uusi reggaenimi Snoop Lion. Ylivoimainen enemmistö kaipaa pitkään käytettyä Snoop Dogg -nimeä takaisin.

Tutkimukseen vastasi 571 rekisteröityä äänestäjää 5.–6. toukokuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on huikeat 4,1 prosenttiyksikköä suuntaansa, joten aivan täpäriä tasatuloksia tuskin kannattaa pitää missään arvossa. Tulokset on julkaistu PDF-muodossa ja monin tavoin ristiintaulukoituna täällä.

Ai, niin. Justin Timberlake oli tutkimukseen osallistuneiden suosikki Yhdysvaltain presidentiksi. Tosin vain 34 prosentin tuella. Rihannaa äänestäisi vain kaksi prosenttia, mikä on ihan riittävästi sekin, kun muistetaan, että Barbadoksella syntynyt tähtönen ei perustuslain mukaan edes voisi asettua ehdolle.

Lisää luettavaa