Anssi Kelalta järkyttävä video – viikonlopun myrskysää aiheutti vaaratilanteita kaikkialla Suomessa

Melkoista menoa.

08.08.2022

Viime viikonloppuna Suomen kesä näytti taas niitä ikävämpiä puoliaan, kun melkoiset myrskytuulet ja -sateet riehuivat ympäri maata.

Sää muuttui sen verran huonoksi, että monilla festivaaleilla jouduttiin perumaan keikkoja. Myös yksittäisiä keikkoja jouduttiin jättämään väistä: esimerkiksi Kotiteollisuuden keikka Sotkamossa peruttiin kokonaan.

”Sääennusteen perusteella päädyttiin tähän ratkaisuun; isomman bändin ääni&valotoimintojen järjestäminen mahdollisessa rankkasateessa / ukkosmyrskyssä olisi vaikeaa sekä erityisesti erittäin vaarallista kaikille osapuolille”, Ravintola Messi tiedotti kotisivuillaan.

Myös Porispere sai oman osuutensa myrskyisestä säästä.

Olosuhteet äityivät uudella Rajulavalla sen verran pahoiksi, että Anssi Kela joutui perumaan iltapäivän konserttinsa. Kela julkaisi Facebookissa videon lavasta, ja sen näet alta. Eiköhän päätös perua keikka ollut aivna hyvä.

Litku Klemetin piti tulla paikkaamaan sairastapauksen vuoksi jo aiemmin esiintymisensä peruuntunutta Vesalaa. Surkean sään ja aikataulumuutosten takia myös Litkun keikka jouduttiin kuitenkin siirtämään ensi vuoteen. The Hellacoptersin (SWE) ja Haloo Helsingin konsertit Rajulavalla saatiin järjestettyä aikataulusta myöhässä.

Tiedotteessa promoottori Harri Vilkuna kertoo, miten kulunut Porispere oli ehkäpä festivaalin 11-vuotisen historian haastavin. Lopulta jouduttiin kärsimään vain kolmesta keikkaperuutuksesta, joista kaksi johtui säästä.

“Syke ei ole laskenut vieläkään eilisestä. Tuli koettua pitkän urani ehkä rankimmat hetket lauantai-iltana Rajulavan takana. Oli aivan minuuteista kiinni, että koko loppuilta olisi mennyt ohitse. Kiitos ammattitaitoisen ja tilanteen tasalla olevan henkilökunnan sekä pitkäpinnaisten artistien saimme hommat pakettiin kunnialla. Mitään ei hajonnut, henkilövahingoilta vältyttiin, joten olo on huojentunut. Tästä hyvinkin erikoisesta vuodesta jäi myös paljon positiivista, nimittäin uudistunut alue toimi erinomaisen hyvin.”

Seuraava Porispere järjestetään 4.–5.8.2023.

Lisää luettavaa