Antti Tuisku ja Tuure Boelius ovat rajoja rikkovia sankareita, joiden tarinat kerrotaan pojille suunnatussa kirjassa

Kansien välistä löytyvät muun muassa Antti Tuiskun ja Tuure Boeliuksen menestystarinat.

Simelius Simelius

Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) on sisarteos alkuvuodesta julkaistulle teokselle Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) (toim. Taru Anttonen ja Milla Karppinen). Tekijöiden mukaan kirja syntyy paitsi kirjoittamisen ilosta myös kovasta tarpeesta, sillä erityisesti kotimaisia, poikien elämänpiiriin liittyviä teoksia ilmestyy heidän mukaansa aivan liian vähän. Kirjaan koottavien tarinoiden tarkoituksena on innostaa poikia lukemaan ja lisätä heidän tiedonjanoaan.

Kansallissankarien lisäksi kirjassa esitellään myös tarinoita, joissa ihminen ylittää itsensä. Sen sijaan, että sankareita tarkasteltaisiin yli-inhimillisinä, heidät pyritään esittämään helposti lähestyttävinä ja samastuttavina. Kirjassa kuvattu sankaruus on sellaista, johon kaikki ihmiset pystyvät.

Tällaista sankaruutta voivat edustaa vaikkapa muusikot, joiden sankaritarinoista kirjan kuvauksessa mainitaan esimerkkeinä Antti Tuiskun ja Tuure Boeliuksen menestystarinat.

Myös kirjoitustiimiin kuuluu muusikkoja. He ovat Ilja Lehtinen (rap-artisti Illmari) sekä Mikko Sarjanen (Atomirotta). Heidän lisäkseen kirjan tekijöihin kuuluu toimittajia, kirjailijoita ja runoilijoita: Pietari Kylmälä, Erkka Mykkänen, Harri Hertell, Anton Vanha-Majamaa, Olli Sulopuisto ja Aura Nurmi.

Kirjan toimittavat kulttuuritoimittajana työskentelevä Aleksis Salusjärvi sekä Emmi Jäkkö, joka on työskennellyt kulttuurialalla sekä Lukukeskuksessa nuorten lukemista edistävissä hankkeissa.

Kirjan joukkorahoituksen kerääminen on vielä kesken. Kirja on tarkoitus julkaista keväällä. Tarkemmin projektiin voi tutustua täällä.