Arcade Fire? Voiko sitä syödä?

Yhdysvaltalaiset pop-intoilijat kyselevät toisiltaan sosiaalisessa mediassa, mikä ihme on tämä salaperäinen bändi, joka varasti heiltä Grammy-gaalassa tikkarin.

Grammy-palkinnot ovat vakava asia. Näin näyttää tuumivan iso nippu amerikkalaisia, joiden on vaikea sulattaa pohjoisen naapurimaansa ylpeyden menestystä tämän vuoden Grammy-gaalassa. Vuoden levyn arvonimen napannut kanukkiyhtye saattaa vetää Helsingin Senaatintorin täyteen, mutta kunnioitettava armada jenkkitweettaajia raapii lähinnä päätään orkesterin nimen äärellä ja kyselee ihmeissään, mitä ihmettä tämä neverheard-bändi on muka saanut aikaan ja miksi se nappasi voiton Lady Gagan ja Eminemin nenän edestä. On se niin väärin!

Eikä asenne taida olla sen seesteisempi Facebookissakaan. Torontolainen Katuwapitiya-blogi jaotteli Arcade Firen palkitsemisen herättäneen Facebookissa kahdenlaisia reaktioita: osa amerikkalaisyleisöstä oli valinnasta ”hienotunteisesti eri mieltä” (”As much as it makes my nuts shrink to say it, Id rather listen to Barbara Streisan than Arcade Fire who?!!!”) ja osa oli vakuuttunut, että Kanada oli juoninut voiton itselleen salaliiton avulla (”LISTEN!! THE GRAMMYS WAS RIGGED.. BECAUSE THE FIRM THAT COUNTS THE BALLETS IS ALSO FROM CANADA AND I’M PRETTY SURE IT WAS A MATTER OF MONEY EXCHANGING HANDS…… SUCKIST AWARD SHOW THIS WHOLE YEAR!!!”).

Ottamatta sen tarkemmin kantaa Grammy-palkinnon merkitykseen universumissa tai Arcade Firen hyvyyteen/huonouteen, niin kyllähän se lämmittää sydäntä seurata, kun jenkkipoppareiden armeija tikahtuu kiukkuunsa.