Aurajoessa on virrannut vettä tarpeeksi: suomi-indien kulttinimi TV-resistori tekee paluun

Ilmiö julkisti ohjelmistonsa.

08.03.2018

2000-luvun puolivälissä elettiin kotimaisen indiepopin kissanpäiviä. Omeperäiset artistit kirjoittivat upeita popkappaleita ja ”skene” oli eläväinen. Kiitos tästä kuuluu muun muassa naivistisuuden varjolla roppakaupalla oivalluksia tarjonneelle TV-resistorille, joka julkaisi Fonalin kautta kaksi merkittävää indielevyä, Intiaanidisko (2004) ja Serkut rakastaa paremmin (2006).

Turkulaisyhtyeen kolmas albumi, yhtyeen nimeä kantava TV-resistori (2011) ilmestyi viideksi vuodeksi venähtäneen levytystauon jälkeen kenties hieman liian myöhään, ja TV-resistori jäi ”tauolle”.

TV-resistori tekee ensi kesänä yhden keikan mittaisen paluun ja soittaa Ilmiö-festivaalilla 28. heinäkuuta.

Myös muu turkulaisfestivaalin ohjelma on julkaistu. Ulkomaiset artistit ovat Lontoossa majaileva Flamingods, berliiniläinen Gurr, puolalainen Innercity Ensemble, norjalainen Broen, japanilainen Grimm Grimm, sekä ruotsalaiset Dungen-kytkyinen Vårt solsystem ja Rome is Not a Town.

House-virtuoosi Freestyle Man tekee ”kotiinpaluukeikan” Turussa yhdessä Jimi Tenorin kanssa. Kaksikko julkaisi loppuvuodesta mainion Sleepover-ep:n.

Jussi Lehtisalon ja Mika Taanilan yhteisprojekti Pakasteet esiintyy mittavalla ansiolistalla varustetun avantgarde-rumpali Charles Haywardin kanssa.

Muita kotimaisia kiinnityksiä ovat muun muassa Emma-palkittu kansanmuusikko Maija Kauhanen, Läjä Äijälän johtama The Kolmas, ja kuun lopussa uuden Fluids-albuminsa julkaiseva Jesse. Koko artistikattaus ja muuta lisätietoa festivaalista löytyy sen kotisivuilta.

Lisää luettavaa