The Beatlesin ihka ensimmäinen single myytiin tähtitieteellisellä summalla

Vajaa kuukausi sitten kerroimme, että The Beatlesin erittäin arvokas ensimmäinen painettu vinyyli oli tulossa huutokaupattavaksi. Kyseessähän oli vuonna 1962 äänitetty 7-tuumainen, joka sisältää kappaleet Till There Was You ja Hello Little Girl.

Nyt NME raportoi, että The Beatles keräilijöiden ”graalin maljaksi” kutsuttu levy on myyty. Aiemman uutisoinnin mukaan hinna odotettiin kohoavan yli 12 000 tuhanteen euroon, mutta tämä arvio osoittautui olevan aika alakanttiin. Levystä maksettiin nimittäin lopulta peräti 77 500 puntaa, eli miltein 98 000 euroa.

Harvinainen levy pysyi yli 50 vuotta Gerry and the Pacemakers -yhtyeen kosketinsoittajan Les Maguiren hoivissa. Maguire itse sai levyn suoraan The Beatles -manageri Brian Epsteinilta, joka on omakätisesti kirjoittanut kappaleiden nimet ja esiintyjät levyn keskiosaan.

Ensimmäisen kappaleen esittäjäksi on merkitty Paul McCartney & The Beatles ja toisen kappaleen puolestaan John Lennon & The Beatles. Epstein on myös kirjoittanut väärin molemmat kappaleiden nimet, sillä ensimmäisestä puuttuu yksi L-kirjain ja toisessa lukee murteellisen ääntämyksen mukaan ”Hullo Little Girl”. Kuvan teksteistä näet BBC:n artikkelista.

Lähteet eivät kerro, kuka ainutlaatuisen singlen osti, mutta melkoinen The Beatles -fani taitaa olla kyseessä. Tai joku jolla on aivan liikaa rahaa.

Lisää luettavaa